Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα-Πύργος: Έργο-φάντασμα με τη σαλαμοποίηση σε 8 τμήματα

Πάτρα-Πύργος: Έργο-φάντασμα με τη σαλαμοποίηση σε 8 τμήματα

Αντεπίθεση ξεκινά το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με την υπόθεση του Πάτρα-Πύργος. Σύμφωνα με πηγές του “ypodomes.com”, κοντά στο θέμα, η σημερινή κατάσταση οδηγεί το έργο σε αδιέξοδο, σε ένα έργο-φάντασμα.

Όπως υπενθυμίζεται ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθειά του να στηρίξει τα συμφέροντα συγκεκριμένου επιχειρηματία, «τίναξε» το όλο έργο στον αέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έτσι όπως έκανε τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή το ερώτημα δεν είναι αν θα καθυστερήσει το έργο ή αν θα κοστίσει περισσότερο ή λιγότερο.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να υλοποιηθεί ή όχι.

Υπενθυμίζουν δε ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2014 ως ενιαίο και όχι σαλαμοποιημένο και αν είχε προχωρήσει τότε η δημοπράτηση, σήμερα θα είχαμε έναν έτοιμο ασφαλή αυτοκινητόδρομο, χωρίς να θρηνούμε συνεχώς θύματα λόγω της ιδεοληπτικής πολιτικής που ακολουθήθηκε.

Έτσι, τονίζουν, ότι αποδεδειγμένα, η Νέα Δημοκρατία θέλει το έργο και θα βρει τρόπο να το υλοποιήσει, απλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να επιτύχει την καλύτερη λύση, που θα εξασφαλίζει ότι το έργο όχι μόνο θα ξεκινήσει αλλά και ότι θα ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ήδη έχουν ξεκινήσει στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις, πάντα με γνώμονα το καλό του έργου και της τοπικής κοινωνίας η οποία αγωνιά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Πηγές κοντά στο θέμα αναφέρουν πως με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί το έργο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σαλαμοποιημένο ήταν καταδικασμένο εξαρχής σε πλήρη αποτυχία.

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είχε εκδηλώσει έντονα τη διαφωνία της με την προοπτική «σαλαμοποίσης» του εν λόγω έργου, και οι εξελίξεις τη δικαίωσαν απόλυτα» σημειώνουν και θυμίζουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που το 2015 ακύρωσε τον διαγωνισμό που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή: achaianews.gr