Αρχική Eπικαιρότητα Έρχεται «φορο-καταιγίδα» μετά τις διακοπές

Έρχεται «φορο-καταιγίδα» μετά τις διακοπές

Λίγο μετά τη θερινή ραστώνη και με το… ταμείο να είναι μείον λόγω καλοκαιρινών υποχρεώσεων έρχεται φορολογική «λαίλαπα». Νοικοκυριά, ιδιοκτήτες ακινήτων, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ΙΧ τα οποία μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020 θα είναι κάθε μήνα με το χέρι στην τσέπη και σε διαρκή επαφή με την… εφορία.

Στα εκκαθαριστικά σημειώματα ενσωματώνονται πέντε διαφορετικοί φόροι:

  • ο φόρος εισοδήματος,
  • ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης,
  • το τέλος επιτηδεύματος,
  • η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου.

Ο φόρος πληρώνεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη ήταν στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι όπως καταλήγει το “ethnos.gr”, μπορούν να πληρώσουν τον φόρο, είτε με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις, είτε με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων της Εφορίας στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αλλαγές.

ΕΝΦΙΑ

  • Θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

Τέλη κυκλοφορίας του 2020

  • Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι.

Πηγή: achaianews.gr

Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις για τρεις στο Πατραικό λιμάνι
Επόμενο άρθροΜέχρι τέλος Αυγούστου οι αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (οδηγίες)