Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Ο κίνδυνος και η απειλή πυρκαγιών συνεχίζεται…

Ηλεία: Ο κίνδυνος και η απειλή πυρκαγιών συνεχίζεται…

Σε ιδιαίτερη κινητικότητα φαίνεται ότι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, καθώς τα συνεχή πύρινα μέτωπα δε φαίνεται να έχουν τελειωμό αναγκάζοντας καθημερινά τους πυροσβέστες όλου του νομού να δίνουν μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, μικρή αναστάτωση υπήρξε λίγο μετά τις δυόμιση το μεσημέρι χθες, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο πρανές της Εθνικής Οδού Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας, στο ύψος του Πλατάνου. Τα ξερόχορτα και οι καλαμιές που βρίσκονταν στο σημείο έδωσαν γρήγορα διαστάσεις στην πυρκαγιά και η κινητοποίηση 3 οχημάτων με 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Αρχ. Ολυμπία και Πύργο ήταν άμεση. Στο σημείο βρέθηκε και όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, που βοηθούσε και αυτό στην κατάσβεσή της. Σε πλήρη έλεγχο κατάφερα να τεθεί μετά από λίγη ώρα και στις 16:14 σβήστηκε πλήρως κάνοντας στάχτη δυο στρέμματα.

«Σιγοκαίει» στον Ξηρόκαμπο

Για ακόμα μια μέρα συνέχισαν την παρουσία τους στο πύρινο μέτωπο στον Ξηρόκαμπο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που από το Σάββατο παλεύουν για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες τόσο την Κυριακή όσο και χθες συνέχισαν τις προσπάθειες κατάσβεσης στο σημείο, προκειμένου να μην υπάρχει περίπτωση αναζωπύρωσης από κάποιο εύφλεκτο υλικό. Συνολικά 9 οχήματα με 30 άντρες περίπου προσπαθούσαν μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να δώσουν τέλος στην πυρκαγιά. Η καταστροφή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, φτάνει τα 60 στρέμματα παρθένου δάσους.

Ανάλογο κίνδυνος για την περιοχή είχαν υπάρξει και το Σεπτέμβριο του 2017, όπου και τότε είχε καεί μια σημαντική έκταση παρθένου δάσους, αλλά από την απέναντι πλευρά απ’ αυτή που έκαιγε η φωτιά το Σάββατο.

Πηγή: patrisnews.com