Αρχική Ν. Αργολίδος Καταγγελία για παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην Κοιλάδα Αργολίδας

Καταγγελία για παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην Κοιλάδα Αργολίδας

Τις σοβαρότατες ανησυχίες του εκφράζει το Συνδικάτο Εργατ/λων Μετάλλου ν. Αττικής και εργαζομένων στη ναυπ/κη βιομηχανία Ελλάδος, για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ναυτιλιακών εταιρειών να πραγματοποιούν παράνομα ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες σε διάφορα λιμάνια της χώρας, τα οποία ούτε τις απαραίτητες υποδομές έχουν, ούτε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας παίρνονται ενώ δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος από τις αρχές, δεν εκδίδονται άδειες εκτέλεσης εργασιών αφού είναι συνολικά παράνομες εργασίες με αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης ατυχημάτων.

Το συνδικάτο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια του συνδικάτου μας με επιτόπιους ελέγχους μετά από καταγγελίες που είχαμε είχαν εντοπίσει να εκτελούνται εργασίες σε πλοία στηνΚοιλάδα Αργολίδας και στο λιμάνι του Αιγίου…

Είχαμε καταγγείλει το γεγονός και προς στιγμή οι προσπάθειες αυτές πάγωσαν.

Το τελευταίο δεκαήμερο όμως και μετά από 2 επιτόπιους ελέγχους που έκανε κλιμάκιο του συνδικάτου μας διαπιστώθηκε προσπάθεια έναρξης εκτεταμένων, παρανόμων ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στο λιμάνι του Αστακού.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για τους κινδύνους που κρύβει μία τέτοια διαδικασία τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις – δημόσια Υγεία.

Καλούμε τις αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβουν ώστε τέτοιου είδους εργασίες να γίνονται μόνο σε χώρους ναυπηγοεπισκευής -ναυπηγεία- που έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί για να μπορούν να εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες νόμιμα και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις και αποκαλύπτοντας όλους αυτούς τους παράνομους σχεδιασμούς».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτή είναι η 34χρονη Αγγλοκύπρια που εξαφανίστηκε στην Ικαρία
Επόμενο άρθροΚυβερνήτης πλοίου έπεσε στη θάλασσα στην Ερμιόνη Αργολίδας – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άργους