Αρχική Ν. Μεσσηνίας Η νέα διοίκηση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Η νέα διοίκηση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Με τις αρχαιρεσίες και την εκλογή της νέας διοίκησης ολοκληρώθηκε το 13o τακτικό συνέδριο – Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino στις 3 Αυγούστου.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Εκ του καταστατικού, τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ex officio ο Δημήτριος Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος. Τη θέση του συμπροέδρου καταλαμβάνει ex officio η Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Για τις θέσεις των ΗΠΑ – Καναδά εκλέχτηκε ο Δημήτριος Καραμπάτσος, για την Αυστραλία η Ιουλία Τσαρίδη και ο Παρασκευάς Σωτηρόπουλος, για την Ευρώπη η Θεδώρα Γιαννίτση και για την Ελλάδα ο Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Παναγιώτης Λούτος, η Εφη Μπούνα. Η Μαρία Λιακάκη καταλαμβάνει τη μία κενή θέση των ΗΠΑ – Καναδά και η Πηνελόπη Λαμπούση τη δεύτερη κενή θέση των ΗΠΑ – Καναδά. Τέλος, για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν ο Κωνσταντίνος Βοργιάς, η Ελένη Παπανδρέου και ο Παναγιώτης Σάμιτας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, συμμετείχαν 43 σύλλογοι, 3 ιδρυτικά μέλη και 6 θεσμικά μέλη. Στη διαδικασία των αρχαιρεσιών έλαβαν μέρος 127 εκλέκτορες και βγήκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα.

ΑΜΕΡΙΚΗ (3 θέσεις) ΕΛΑΒΑΝ

1. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (2 θέσεις)

1. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 38

2. ΤΣΑΡΙΔΗ ΙΟΥΛΙΑ 40

ΕΥΡΩΠΗ (1 θέση)

1. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 81

2. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΜΑΡΘΑ 21

ΕΛΛΑΔΑ (3 θέσεις)

1. ΛΑΜΠΟΥΣΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ 21

2. ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 14

3. ΛΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 24

4. ΛΟΥΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 28

5. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΛΛΥ 10

6. ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 15

7. ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 49

8. ΜΠΟΥΝΑ ΕΦΗ 24

9. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16

10. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 5

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Τρείς θέσεις)

1. ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 44

2. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΝΗ 42

3. ΣΑΜΙΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 5

ΑΚΥΡΑ 1