Αρχική Ν. Αργολίδος Ένας μήνας μόλις και ο Μητσοτάκης έδειξε πως ήρθε και θα μείνει...

Ένας μήνας μόλις και ο Μητσοτάκης έδειξε πως ήρθε και θα μείνει για χρόνια

Όπως το σώμα, όταν στερηθεί της ψυχής πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αριστοτέλης

Είναι γεγονός πως δεν πίστευα και ιδιαίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρούσα δεδομένο πως θα κυβερνήσει καλύτερα από τον Τσίπρα(και ο κανένας θα κυβερνούσε καλύτερα), όμως μέχρι εκεί. Η αλήθεια είναι πως αυτό το λίγο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Πρωθυπουργό πλέον Κυριάκο Μητσοτάκη με έχει εκπλήξει ευχάριστα.

Ένας σύγχρονος πολιτικός, ανέλαβε έχοντας σχεδιάσει έμπρακτα τον τρόπο που θα κυβερνήσει κι πάνω από όλα έχοντας ετοιμάσει και τους συνεργάτες του, ξεφεύγοντας από κομματικές αγκυλώσεις  και δημιουργώντας  μια σύγχρονη και διαφορετική διακυβέρνηση, μια διακυβέρνηση που τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ξεκάθαρα  πως αυτοί που την απαρτίζουν έχουν γνώση της αγοράς και της κοινωνίας .  Στοχεύουν ξεκάθαρα στην ανόρθωση της μεσαίας τάξης, στην πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας και στην επαναφορά της κανονικότητας από την δημόσια τάξη εώς  και την χωρίς προσχώματα λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών. Εφαρμόζει έναν νέο τρόπο διαχείρισης της εξουσίας για την χώρα μας, επί της ουσίας εφαρμόζει ένα Πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης που όπως όλα δείχνουν  εκτός των άλλων περιλαμβάνει την άμεση επαφή με την κοινωνία των πολιτών και όχι μιας αυλής. Έχει δώσει στόχους τους οποίους και εντός έξι μηνών πρέπει οι συνεργάτες του να τους πετύχουν, δεν πήρε το τιμόνι χωρίς να έχει προορισμό,  όποιος δεν πετύχει τους στόχους απλά θα κατέβει από το καράβι στο επόμενο λιμάνι. Δεν έχω σκοπό να κάνω μεγαλύτερη ανάλυση , αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε για να μείνει, ήρθε για να αλλάξει την χώρα, ήρθε για να μας δείξει πως η πολιτική και οι πολιτικοί μπορούν να αλλάξουν την σχέση με τους πολίτες, ήρθε για να σηκώσει την χώρα μας και να την στήσει στα πόδια της, ήρθε για να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες που έχουν οι πολίτες στα σύγχρονα δυτικά κράτη.