Αρχική Eπικαιρότητα Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Σπύρος Λάτσης, το προφίλ του «αόρατου μεγιστάνα», η περιουσία του οποίου σήμερα ανέρχεται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η λίστα του Forbes για το 2019 τον συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, κατατάσσοντας τον στην 838η θέση της ετήσιας κατάταξης για φέτος και αναδεικνύοντάς τον ως τον πλουσιότερο Έλληνα επιχειρηματία.

Το εντυπωσιακό με την περιουσία του –ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης το 2003 όταν ο πατέρας του έφυγε από την ζωή– είναι το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2019 ανερχόταν στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας την αξία της περιουσίας του κατά 400 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτό το «άλμα» κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Φίλιππο Νιάρχο, ο οποίος προπορευόταν μιας  θέσης (για τους Έλληνες συμμετέχοντες της λίστας) με περιουσία που άγγιζε τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, σήμερα ο Σπύρος Λάτσης πρωτότοκος και μοναχογιός του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, κατά κόσμον και «καπετάν Γιάννη», και της Εριέττας Τσουκαλά είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.