Αρχική Ν. Κορινθίας Που είναι τελικά η αλήθεια για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Που είναι τελικά η αλήθεια για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να απασχολεί τον ιατρικό κόσμο της Κορινθίας αλλά και τους ασθενείς.

Συλλέγοντας πληροφορίες από γιατρούς του ΕΣΥ με χρόνια εμπειρία και προυπηρεσία σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα προσπαθώ να καταλήξω την έρευνα για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως ο ασθενής που δεχόταν χημειοθεραπεία, βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με ασθενή που νοσούσε από άλλα αίτια. Που σημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Κορίνθου δεν υπάρχει ειδικός χώρος για να γίνονται οι χημειοθεραπείες. Επιπρόσθετα δεν υπάρχει ογκολογική μονάδα που να είναι εξοπλισμένη όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου γίνονται αξονικές τομογραφίες, υπέρηχοι και ακτινογραφίες από δύο μονάχα ιατρούς. Αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μήπως θα πρέπει πρώτα να εξοπλιστεί με το κατάλληλο προσωπικό και να λειτουργούν όπως πρέπει όλα τα τμήματα και μετά να δει η Διοίκηση το ογκολογικό; Που εκτός από τις χημειοθεραπείες θα γίνονται και ακτινοβολίες και ότι προβλέπεται από τους γιατρούς για τον ασθενή που νοσεί από καρκίνο.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι κάτι που θα γίνει στο μέλλον όπως προβλέπεται για την ασφάλεια όλων και την καλή έκβαση του ασθενή που νοσεί, όμως για την ώρα αυτό που προέχει είναι να γίνουν άρτια τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου. Γιατί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, οι γιατροί πράγματι υπερβάλουν εαυτό για να εξυπηρετήσουν καθημερινά τους δεκάδες ασθενείς.

Σ.Μπαλή