Αρχική Ν. Κορινθίας Ακούει κανείς σε εκείνο το …πολιτισμένο Λουτράκι; 150 ζώα αργοπεθαίνουν στην Χωματερή...

Ακούει κανείς σε εκείνο το …πολιτισμένο Λουτράκι; 150 ζώα αργοπεθαίνουν στην Χωματερή (εικόνες φρίκης)

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν αυτή τη χώρα να πάει λίγο μπροστά ακούσει στο όνομα Δήμοι. Οι γνωστοί μας Δήμοι, με τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, που έχουν την ευθύνη για όσα συμβαίνουν αλλά και για όσα δεν συμβαίνουν, ενώ θα έπρεπε, στο μέρος που έχουν εκλεγεί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που κάνουν τα πάντα για μια ψήφο και όταν την πάρουν, κάθονται και απολαμβάνουν τους μισθούς και τα ωραία τους γραφεία. Και κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν το πιο βασικό. Ότι πληρώνονται από τα δικά μας χρήματα για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Αυτό για αυτούς βέβαια είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ένα από τα θέματα στο οποίο οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας έχουν γυρίσει εντελώς την πλάτη και κάνουν πως δεν υπάρχει είναι το πρόβλημα των αδέσποτων. Τα αδέσποτα για τους δήμους είναι φαντάσματα. Δηλαδή δεν υπάρχουν. Δεν τα βλέπουν. Δεν κάθονται να ασχοληθούν με το πρόβλημα.

Σκληροί, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας μέσα τους, χωρίς καμιά ενσυναίσθηση, χωρίς να πράττουν αυτό που επιβάλλει ο νόμος, χωρίς ίχνος παιδείας και πολιτισμού, οι Δήμαρχοι και οι λοιποί γύρω από αυτούς αντιμετωπίζουν τον τόπο τους σαν να είναι το τσιφλίκι τους. Και κάνουν μόνο αυτά που θέλουν και όχι αυτά που πρέπει να κάνουν.

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Ένας τέτοιος Δήμος είναι και ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Ένας ανάλγητος δήμος, ο οποίος διαθέτει ένα κολαστήριο ζώων που είναι η γνωστή σε όλους χωματερή. Μια χωματερή στην οποία αργοπεθαίνουν πάνω από 150 ζώα.

Το να πας εκεί να δεις την κατάσταση είναι από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να έχεις. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσεις. Εικόνες φρίκης. Εικόνες που δεν πιστεύεις ότι θα δεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Αν μπορούμε να πούμε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα. 

Ζώα που ζουν δίπλα σε τόνους σκουπιδιών, μέσα στο δάσος σαν κυνηγημένα, μέσα στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες, χειμώνα-καλοκαίρι και τρέφονται από τα σκουπίδια. Νεογέννητα κουταβάκια σε άθλια κατάσταση, με τύφο, ψώρα, δερματικά, γέρικα που σέρνονται, άρρωστα, χτυπημένα και φυσικά αμέτρητα πεθαμένα. Ένα ατελείωτο νεκροταφείο ζώων.

Και ας πάμε τώρα στον υπέροχο αυτό Δήμο που επιτρέπει μια τέτοια άθλια κατάσταση να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρωνέχει ομολογουμένως εντυπωσιακό site.

Στο menu επιλέγουμε το Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Βλέπουμε το καταφύγιό του και τα σκυλάκια που βρίσκονται εκεί. Και διάφορα άλλα ωραία και καλά. Και μας ενημερώνει για κάποιες δράσεις κτλ κτλ.

Πού είναι όμως τα ζώα της χωματερής; Πουθενά. Τα ζώα της χωματερής απλά δεν υπάρχουν για τον Δήμο.    

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ- στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε εκ νέου με ποσοστό 54,75% τη δεύτερη Κυριακή.

Ο κύριος Γκιώνης γνωρίζει φυσικά- και πολύ καλά μάλιστα- την αδιανόητη κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή χρόνια τώρα. Γνωρίζει ότι πάνω από 150 ψυχές αργοπεθαίνουν. Και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για αυτό. Νιώθει περήφανος για το Δήμο του και τη χωματερή; Μάλλον ναι.

Μέχρι τώρα πάρα πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν κάνει ρεπορτάζ για το θέμα της χωματερής στο Λουτράκι. Έχουν δείξει τις φριχτές εικόνες, έχουν δείξει τα δυστυχισμένα ζώα. Η απάντηση που ο ίδιος έδωσε πριν από κάποιους μήνες: “Μετά μεγάλης μας λύπης διαπιστώσαμε ότι ο δήμος μας έγινε στόχος για διασπορά ειδήσεων που δεν ευσταθούν ή τουλάχιστον δεν δίνουν τη σωστή εικόνα του θέματος”.

Και συνέχισε στο ότι από το 2007 ο Δήμος έχει σύμβαση με το ΔΗΚΕΠΑΖ για τα αδέσποτα και συμβάσεις με κτηνιάτρους και τα σχετικά. Συγκεκριμένα για τα ζώα της χωματερής; Ούτε κουβέντα. Α, είπε και ότι εξασφάλισε χρήματα για ένα καταφύγιο που ΘΑ φτιάξει κτλ κτλ.

Το δια ταύτα; Τα ζώα συνεχίζουν να αργοπεθαίνουν στη χωματερή του.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τη φιλοζωική Φιλοζωική Ομάδα Λουτρακίου “Αδέσποτη Πνοή” για να μάθουμε τι συμβαίνει ακριβώς. Μας είπαν ότι είναι μόνο 4 άνθρωποι που τρέχουν για τα δυο καταφύγια, για τα 100 σκυλιά και τις 30 γάτες ενός συλλέκτη και για περίπου 150 άλλα αδέσποτα που ζουν υπαίθρια, τα οποία φροντίζουν με δικά τους έξοδα. Ότι δεν μπορούν και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα ζώα της χωματερής αλλά βοηθούν όπως μπορούν. Και μας παρέπεμψαν για αυτά τα ζώα σε ομάδα εθελοντών, τους Εθελοντές για τα ζώα της Χωματερής Λουτρακίου.

Πρόκειται για μια απίστευτα μικρή ομάδα ούτε 5 ανθρώπων που βλέποντας τη φρίκη της χωματερής αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτά. Δεν έχουν όμως δίπλα τους κανέναν. Ποιος θα πάει σε μια χωματερή να φροντίσει τα ζωντανά-νεκρά πλάσματα;

Δυστυχώς τις περισσότερες μέρες στα ζώα αυτά δεν πάει πάνω από ένας άνθρωπος, μια εθελόντρια που προσπαθεί να σώσει όσα περισσότερα ζώα μπορεί. Πόσα μπορεί να σώσει ένας άνθρωπος; Η χωματερή είναι τεράστια και το να πιάσεις τα ζώα είναι δύσκολο. Σε κάποιες περιπτώσεις αδύνατον. Πόσο μάλιστα όταν είσαι μόνος σου.

Η ομάδα αυτή κάνει έκκληση για βοήθεια. Τα ζώα στη χωματερή θέλουν τη βοήθεια όλων μας. Χρειάζονται τροφή, φάρμακα και εθελοντές να βοηθήσουν όπως μπορούν σε αυτό τον άνισο και δύσκολο αγώνα των Εθελοντών για τα ζώα της Χωματερής Λουτρακίου. Κάντε έναν κλικ στη σελίδα τους στο Facebook, δείτε τη δράση τους. Και ας τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Ακόμα και ένα τσουβάλι τροφή είναι πολύ σημαντικό για αυτούς.

Εθελοντές για τα ζώα της Χωματερής Λουτρακίου

https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou/

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης

πηγή: http://petpet.news