Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Καμίνι όλη η Ελλάδα! Πιο δύσκολη μέρα το Σάββατο

Καιρός: Καμίνι όλη η Ελλάδα! Πιο δύσκολη μέρα το Σάββατο

Δύσκολο το επόμενο διήμερο για όλη τη χώρα, με αποπνικτική ζέστη. Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Δεν αποκλείεται τα θερμόμετρα να δείξουν ακόμη και τους 43, αύριο Σάββατο. Πως θα είναι ο καιρός σήμερα, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ.

Ζέστη. Αυτή είναι η λέξη που θα μας ακολουθεί το επόμενο διήμερο, καθώς ο καιρός γίνεται «καυτός» και κύμα καύσωνα να σαρώσει όλη τη ώρα τις επόμενες δυο μέρες. Πιο δύσκολη μέρα θα είναι το Σάββατο, όταν ο υδράργυρος αναμένεται να δείξει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου!

Η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού, που προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή (02.08.2019) και αύριο Σάββατο (03.08.2019) και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή στην… κανονικότητα από την Κυριακή.

Οι πιο θερμές μέρες θα είναι άλλωστε η Παρασκευή και το Σάββατο, όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 – 42 ⁰C!

Σήμερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς στη βόρειαΕλλάδα24 έως 36 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στηδυτική Στερεά έως τους 38 – 39 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στιςΚυκλάδες και την Κρήτη (στη νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39 βαθμούςΚελσίου), 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ταΔωδεκάνησα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς .
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 03-08-2019

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες που κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Newsit.gr