Αρχική Eπικαιρότητα Φθηνότερα κράνη για δικυκλιστές και αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ

Φθηνότερα κράνη για δικυκλιστές και αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ

O πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους μοτοσικλέτας, . «Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους θανάτους στην άσφαλτο , επειδή οι αναβάτες δεν φορούν κράνος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης

Φθηνότερα κράνη για τους αναβάτες μοτοσικλετών παράλληλα με αυστηρότατη εφαρμογή του ΚΟΚ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη  με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

O πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους μοτοσικλέτας, . «Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους θανάτους στην άσφαλτο , επειδή οι αναβάτες δεν φορούν κράνος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο ΦΠΑ στα κράνη δικυκλιστών πρόκειται να μειωθεί στο 13% από το 24% που είναι σήμερα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεννόηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της σημερινής δέσμευσής του, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές.

Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τanea.gr