Αρχική Eπικαιρότητα Απαγόρευση απόπλου για το Aqua Blue από την Άνδρο – Ταλαιπωρία για...

Απαγόρευση απόπλου για το Aqua Blue από την Άνδρο – Ταλαιπωρία για 86 επιβάτες

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους 86 επιβάτες του πλοίου Aqua Blue, ο απόπλους του οποίου από την Άνδρο απαγορεύτηκε. Αιτία η πρόσκρουσή του στην προβλήτα του λιμανιού του Γαυρίου.

Την ώρα που το πλοίο έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Άνδρο, το βράδυ της Πέμπτης (01.08.2019), το Aqua Blue προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής και στη συνέχεια, μετά τους χειρισμούς του πλοιάρχου, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμανιού.

Με τη βοήθεια του πλοίου »ΙΩΑΝΝΗΣ Σ», το Aqua Blue αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμάνι του Γαυρίου. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από την πρόσκρουση.

Το Aqua Blue εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Επέβαιναν 56 μέλη πληρώματος, 86 επιβάτες, 18 Ι.Χ., 18 φορτηγά κι ένα Δ/Κ.

Το λιμεναρχείο Άνδρου διενεργεί προανάκριση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Aqua Blue μέχρι να γίνει επιθεώρηση υφάλων από επαγγελματία δύτη και να δώσει το «πράσινο φως» το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων. Για τον απόπλου θα απαιτηθεί και η προσκόμιση διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία του Aqua Blue έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προωθηθούν στους προορισμούς τους οι επιβάτες με το πλοίο «Θεολόγος».

newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός για ανήλικο που έπεσε σε φωταγωγό στα Ιλίσια!
Επόμενο άρθροΠροσοχή! Αναστέλλονται δρομολόγια του Προαστιακού έως τις 31/08