Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εκπτωτη η ΚΑΣΤΑΤ από έργο στη Μάνη

Εκπτωτη η ΚΑΣΤΑΤ από έργο στη Μάνη

Εκπτωτη κήρυξε με χθεσινή απόφασή της η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας την εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ, σε αντιπλημμυρικό έργο κόστους 55.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την περασμένη Παρασκευή, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με απόφασή της ανέδειξε την ίδια εταιρεία ως προσωρινό μειοδότη, με μέση τεκμαρτή έκπτωση 57,94%, για το προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ έργο συντήρησης του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την κήρυξη της πιο πάνω εταιρείας ως έκπτωτης, η απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας έχει να κάνει με παραλείψεις οι οποίες -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- διαπιστώθηκαν σε εργολαβία για αντιπλημμυρικά έργα σε Καρυοβούνι, Μηλιά, Καστανέα και Κέντρο, του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου ήταν στις 31 Μαΐου 2016, ωστόσο με νέα συμπληρωματική σύμβαση το χρονικό περιθώριο παρατάθηκε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, για να ακολουθήσει μία ακόμα παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η υπηρεσία επανήλθε στις 7 του φετινού Ιουλίου ζητώντας από την εταιρεία με έγγραφό της να προβεί στην τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης σε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου “(αρχής γενομένης από την διασταύρωση του Κάμπου προς Γαϊτσές) στην είσοδο του οικισμου Ανατολικό των Γαϊτσών, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος προκλήσεως ατυχήματος” – και προειδοποιώντας ότι “σε περίπτωση μη τοποθέτησης της απαραίτητης σήμανσης, θα κηρυχθείτε έκπτωτος και επίσης θα έχετε ακεραία την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος”.

Επιπλέον, η υπηρεσία ζητούσε από την εταιρεία, στο ίδιο σημείο να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των ημιτελών εργασιών του τοίχου αντιστήριξης και να κατασκευάσει μικρά τεχνικά έργα, δίνοντας σχετικές προθεσμίες 5 και 15 ημερών αντίστοιχα.

Η υπηρεσία, διαπιστώνοντας -όπως αναφέρει στο χθεσινό έγγραφό της- ότι “έως σήμερα την 30ή-7-2019 δεν έχετε εκτελέσει καμιά εργασία της ειδικής πρόσκλησης στο έργο” προχώρησε στην κήρυξη της εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ ως έκπτωτης. Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά τη γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου ∆ημοσίων Εργων της Περιφερείας.

ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή η ΚΑΣΤΑΤ αναδείχθηκε -με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, μειοψηφούντων των Νίκου Γόντικα, Νίκου Πατσαρίνου και Παναγιώτη Γκανά- ως προσωρινός μειοδότης στον διαγωνισμό για το έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας του παλιού εθνικού δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Στον εν λόγω ηλεκτρονικό διαγωνισμό υπήρξαν συνολικά 5 προσφορές, με την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού να εισηγείται ως πλέον συμφέρουσα αυτήν της ΚΑΣΤΑΤ, με μέση έκπτωση 57,94%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή -από την οποία απουσίαζαν 3 από τα 9 μέλη της- υπήρξε ισοψηφία μεταξύ θετικών και αρνητικών ψήφων και η απόφαση ελήφθη με την ψήφο της προέδρου Ντίνας Νικολάκου, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία η ψήφος από τον πρόεδρο του σώματος έχει επιπλέον ισχύ.

www.eleftheriaonline.gr