Αρχική Eπικαιρότητα Βρούτσης: Θα γίνει restart γιατί έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις

Βρούτσης: Θα γίνει restart γιατί έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις

«Αναζητώ στοιχεία για το πόσες είχαν δοθεί, πόσες εκκρεμούσαν»

Τον κώδωνα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, έκρουσε ο Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας αφενός ότι πρόκειται για την τελευταία ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση για την υπαγωγή, πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» είπε χαρακτηριστικά πως «Δε θα υπάρξει παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μετά τις 30 Σεπτεμβρίου και έκανε γνωστό ότι μόλις 80.000 οφειλέτες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, η οποία μέχρι τώρα «δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα».

«Έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις»

«Ευτυχώς με ενημέρωσαν οι Υπηρεσίες και το πρόλαβα. Σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις και θα το μαθαίναμε μετά από χρόνια», είπε ο Υπουργός Εργασίας για το ζήτημα που προέκυψε με τις υπέρογκες συντάξεις στην ίδια συνέντευξη στον Ant1.

Όπως σχολίασε ο ίδιος, «δυστυχώς δεν το προλάβαμε, λίγες υψηλές συντάξεις καταβλήθηκαν», χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει πόσες ήταν αυτές. «Αναζητώ στοιχεία για το πόσες είχαν δοθεί, πόσες εκκρεμούσαν», είπε σχετικά, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για fake news, είπε πως «δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με ονόματα και δηλώσεις» και σχολίασε πως είναι «θράσος ότι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο».

«Συντάξεις έχουν πληρωθεί», ξεκαθάρισε, συμπληρώνοντας πως «έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις βάσει λαθών του επαναϋπολογισμού»

«Από τη μία έχουμε ευνοϊκές απονομές συντάξεων και από την άλλη αδικίες», εξήγησε και έκανε σαφές ότι, «θα γίνει restart στο σύστημα επαναϋπολογισμού».

News.gr