Αρχική Περ. Πελοποννήσου Την πρώτη Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει επίσημα ο νέος Περιφερειάρχης – γράφει ο...

Την πρώτη Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει επίσημα ο νέος Περιφερειάρχης – γράφει ο Δ.Δουβής

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Παν.Νίκας κατάφερε να επικρατήσει καθαρά του Π.Τατούλη στον β΄γύρο.

Κατάφερε να πείσει το εκλογικό σώμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να καταγράψει περήφανη νίκη εναντίον του φλύαρου και γεμάτου ουτοπίες πολιτικού λόγου του Π.Τατούλη. Αν και στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο τρείς φορές εκλεγείς από τον α ΄γύρο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν είχε την αναγνωρισημότητα σε όλη την Πελοπόννησο, με μεθοδικό, σωστό και επικοινωνιακό τρόπο, οργώνοντας κυριολεκτικά κάθε χωριό και πόλη της Πελοποννήσου κατάφερε να επικρατήσει του πολιτικού του αντιπάλου που και δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα είχε. Κονιορτοποίησε το σύστημα Τατούλη και σαν ταύρος εν υαλοπωλείο κατάφερε περίφανη νίκη.

Από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει επίσημα την διοίκηση της Περιφέρειας έρχεται με μια ομάδα νέων Περιφερειακών Συμβούλων, έμπειρων και καταξιωμένων.

Αυτό που ενδιαφέρει τον κ.Νίκα είναι η πραγματικότητα η οποία θα διασφαλίσει την καθημερινότητα των πολιτών. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός , ο οποίος στηλίτευσε επιτυχώς με μία του φράση τον απερχόμενο Περιφερειάρχη (ότι μετέφερε από την κεντρική πολιτική σκηνή της Αθήνας όλες τις παθογένειες και αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου), κονιορτοποίησε τις μεγαλοστομίες και ουτοπικές ανακολουθίες του απερχόμενου πλέον Περιφερειάρχη. Ήταν <<όλα τα λεφτά>> του Νίκα που σε μία φράση τα είπε όλα, για την πολιτική που εφάρμοσε εννέα χρόνια στην Πελοπόννησο ο Π.Τατούλης. Η νίκη του προσλαμβάνει ιδιαίτερη αξία διότι επικράτησε ενός ισχυρού και έμπειρου πολιτικού αντιπάλου.

Ο μετρημένος στα λόγια Παν.Νίκας κατάφερε να σφυρηλατήσει και να γεφυρώσει τους Πελοποννήσιους στηλιτεύοντας την δημαγωγία και να πείσει κυρίως ότι μπορεί να κάνει ουσιώδη έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι βερμπαλισμοί και τα κούφια μεγάλα λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, όπως πιστοποίησε το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, πετάχτηκαν στον πολιτικό κάλαθο της ιστορίας. Οφείλουμε να καταγράψουμε ότι ο Πελοποννησιακός λαός ψήφισε δίκαια και ώριμα και έταξε κάθε έναν εκεί που του πρέπει.