Αρχική Ν. Κορινθίας Π.ΠΙΤΣΑΚΗΣ «Το Επιμελητήριο στηρίζει κάθε θετικό μέτρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Π.ΠΙΤΣΑΚΗΣ «Το Επιμελητήριο στηρίζει κάθε θετικό μέτρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Με πολύ αγωνία ο δοκιμαζόμενος επιχειρηματικός κόσμος όπως και οι επιχειρηματίες της Κορινθίας, περίμεναν τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ελπίζοντας σε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην αγορά. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, εξέφρασε την αισιοδοξία και την πίστη στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Τόνισε ο κ. Πιτσάκης: Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος έχει πραγματική ανάγκη για τόνωση, ανάπτυξη και ουσιαστική αναβάθμιση. Οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για νέες επενδύσεις και οικονομική ανάκαμψη θα δοκιμαστούν από τις ενέργειές της νέας Κυβέρνησης, ευελπιστώντας ότι τα λάθη του παρελθόντος θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ομολογουμένως πολλές δυσκολίες.

Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις, αποτελεί χρόνιο αίτημα μας και έρχεται σε πλήρη ταύτιση με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και με το γενικότερο περιεχόμενο των δύο φορολογικών νομοσχεδίων – την βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, την σταδιακή κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, τη σύσταση «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» που θα αποσκοπεί στην επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών.

Παράλληλα, η δέσμευση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις από καθημερινές χρονοβόρες αλλά και κοστοβόρες διαδικασίες.

Βρισκόμαστε σε αναμονή μέτρων ανακούφισης του επιχειρηματικού κόσμου και μέτρων προώθησης ενός νέου και στοχευμένου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Το Επιμελητήριο Κορινθίας, εξυπηρετώντας τον ρόλο του και εκφράζοντας κάθε μέλος του, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης, που θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την επενδυτική σταθερότητα.