Αρχική Eπικαιρότητα Σήμερα η απόφαση για τον Κορκονέα για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σήμερα η απόφαση για τον Κορκονέα για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει σήμερα την κρίση του τόσο για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη, Επαμεινώνδα Κορκονέα, όσο και για τον συνεργάτη του, Βασίλη Σαραλιώτη σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.  

Σχεδόν 11 χρόνια µετά το µοιραίο βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαµεινώνδας Κορκονέας τράβηξε τη σκανδάλη αφαιρώντας τη ζωή του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναµένεται να πέσει η «αυλαία» του δευτεροβάθµιου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το «Έθνος», η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασµένο µήνα, όµως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, µε τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηµατική αναβολή» προκειµένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.   Στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε τη µετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία µε άµεσο δόλο σε ανθρωποκτονία µε ενδεχόµενο δόλο, θα µπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή, αναφέρει το Έθνος.

Σηµειώνεται ότι ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές ∆οµοκού.

Patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από τον Καύσωνα
Επόμενο άρθροΞεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τις 120 δόσεις