Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου σταθμού του Υπεραστικού Κτελ

Πάτρα: Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου σταθμού του Υπεραστικού Κτελ

Χρόνος αποπεράτωσης σε 18 μήνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, ώστε μέχρι τα τέλη του 2020,  να αποκτήσει η Πάτρα το νέο σταθμό.

Το κόστος του έργου κατασκευής του νέου σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας ανέρχεται στα 9,3 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το νέο ακίνητο βρίσκεται δίπλα στους πρώην Μύλους Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Διονύσιο και ακριβώς κάτω από την πλατεία Δροσοπούλου.

Στο εργοτάξιο, εγκαταστάθηκαν κοντέινερ, πήραν μπροστά τα μηχανήματα και ξεκίνησαν οι εκσκαφείς το έργο τους στο κέντρο του οικοπέδου που θα ανεγερθεί ο νέος σταθμός.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ΑΕ,  ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από ίδιους πόρους.

Ο υυφιστάμενος σταθμός έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1975 και σήμερα εκτιμάται τουλάχιστον δύσχρηστος. Εξάλλου η θέση του στο κέντρο της πόλης και η αναγκαστική στροφή λεωφορείων σε Οθωνος Αμαλίας και Αγ. Ανδρέου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και ταυτόχρονα παράδοξα για τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη ώστε στο χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου να υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις που θα μετατρέψουν τον ΚΤΕΛ Πάτρας σε ένα μίνι-εμπορικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του επιβατικού κοινο

Patrastimes.gr