Αρχική Eπικαιρότητα Μειωμένος ΕΝΦΙΑ, βελτιώσεις στις 120 δόσεις – Όλες οι αλλαγές

Μειωμένος ΕΝΦΙΑ, βελτιώσεις στις 120 δόσεις – Όλες οι αλλαγές

Μετά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή το νομοσχέδιο που ουσιαστικά εισαά

Τις βασικές του εξαγγελίες πράξη κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα δύο πρώτα από τα νομοσχέδιο που έρχονται στη βουλή να περιέχουν την ουσία των προεκλογικών και προγραμματικών δεσμέσευων.

Ετσι, μια ημέρα μετά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο κατατέθηκε χθες και το οποίο περιλαμβάνει μείωση των μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών, αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης του κράτους και προωθεί την αποκομματικοποίησή του (διατηρώντας τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων που τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση), η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή το νομοσχέδιο που ουσιαστικά αλλάζει το μείγμα της φορολογικής πολιτικής υπέρ της μεσαίας τάξης. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, αφού θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα στις 4 το απόγευμα για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την ερχόμενη Τρίτη.

Το μίνι φορολογικό που φέρνει σε πρώτη φάση στη Βουλή η κυβέρνηση (θα ακολουθήσει δεύτερο το Σεπτέμβριο), περιλαμβάνει την εξαγγελία έκπληξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις για μεσοσταθμική μείωση 22% στο φετινό ΕΝΦΙΑ από φέτος. Για αυτό και το εν λόγω νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα και θα έχει ψηφιστεί μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε να ενσωματωθούν οι μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Η δεύτερη κρίσιμη αλλαγή που θα περιλαμβάνει το σημερινό νομοσχέδιο είναι οι αλλαγές στις 120 δόσεις, τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταργηθούν όλα τα εισοδηματικά κριτήρια και να μειωθούν οι δόσεις για να μπορέσουν να ενταχθούν όσοι περισσότεροι μπορούν στη ρύθμιση αυτή που άπαντες έχουν ξεκαθαρίσει ρητά, ότι θα είναι και η τελευταία.

Πηγή: iefimerida.gr