Αρχική Eπικαιρότητα Εκτός φυλακής βασικά στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»

Εκτός φυλακής βασικά στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»

Ελεύθεροι ύστερα από οκτώ χρόνια εγκλεισμού για τρομοκρατική δράση βρίσκονται από χθες Τετάρτη οι αδελφοί Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, δύο από τα βασικά στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»..

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα δύο αδέλφια -που είχαν δηλώσει «περήφανα μέλη της οργάνωσης μετά τις συλλήψεις τους – είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης πάνω από 70 χρόνια ο καθένας, τα οποία έπειτα από συγχωνεύσεις έγιναν 20 προς έκτιση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα δύο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκαν έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής τους.

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος είχε συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου του 2010 σε ηλικία 24 ετών, λίγη ώρα αφού είχε αφήσει ένα δέμα-βόμβα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Βρισκόταν μαζί με τον 22χρονο φίλο και συνεργό του Παναγιώτη Αργυρό.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χρήστος Τσάκαλος είχε συλληφθεί πέντε μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε κρυσφήγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου έπειτα από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ.

Στο κρησφύγετο είχαν εντοπιστεί ακόμα τέσσεραάτομα εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους Πυρήνες: οι Γιώργος Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου, Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Πολύδωρος

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές ξανά στο πολύπαθο θέμα των διπλωμάτων οδήγησης
Επόμενο άρθροΜαρία Βλάχου: Όταν η γυναίκα σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας άνοιγε δρόμους με τη Feréikos