Αρχική Χωρίς κατηγορία Ηθελαν «Νέο Μάτι;» – Σχέδιο εμπρησμού διερευνά η Πυροσβεστική

Ηθελαν «Νέο Μάτι;» – Σχέδιο εμπρησμού διερευνά η Πυροσβεστική

Το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών να οφείλονται σε σχέδιο εμπρησμού, εξετάζουν οι Αρχές. Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι τα δύο μέτωπα σε Ραφήνα και Βαρνάβα θα μπορούσαν, κατά το σχέδιο, να ενωθούν δημιουργώντας χαοτική κατάσταση στη Β.Α. Αττική.

 Mέσα σε έξι λεπτά εκδηλώθηκαν οι δύο πυρκαγιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές.

Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 15:21 σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική. Κατέφθασαν στην περιοχή  62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στις 15:27, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτζιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική.  Στην περιοχή έσπευσαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ειδικότερα:

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης, όταν δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Ραφήνα και Βαρνάβα σε διάστημα λίγων λεπτών μεταξύ τους. Στην περιοχή μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ενώ εκεί βρίσκονται και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην εκτίμηση πως η πυρκαγιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο προέβη, μιλώντας στο One Channel, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν κανά δυο εστίες» συμπληρώνοντας πως «δεν κινδυνεύουν σπίτια».

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως «τα καταφέραμε ώστε να μη ζήσουμε κανένα εφιάλτη παρόμοιο με τον περσινό».

Πηγή: onetv.gr