Αρχική Eπικαιρότητα Κικίλιας: Δωρέαν παροχές από τον ΕΟΠΥΥ στους επιζήσαντες στο Μάτι

Κικίλιας: Δωρέαν παροχές από τον ΕΟΠΥΥ στους επιζήσαντες στο Μάτι

«Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχθώ, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται», πρόσθεσε.

Δεν μπορώ να ανεχθώ να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που επιβίωσαν από την πυρκαγιά στο Μάτι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας ότι όσοι επλήγησαν θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν ό,τι χρειάζονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ όπου συνομίλησε με το προσωπικό και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Σε δηλώσεις του έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε αυτούς που επέζησαν από την τραγωδία στο Μάτι και τη φονική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού.

Μιλώντας για την «μαύρη επέτειο», ο υπουργός δήλωσε πως «χάσαμε 102 ανθρώπους με έναν τραγικό τρόπο, με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους».

«Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχθώ, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει απόφαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

«Τα επιθέματα, τις αλοιφές κι ό,τι άλλο χρειάζονται, θα μπορούν να πηγαίνουν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή τους ή στην κεντρική υπηρεσία και με τη γνωμάτευση του γιατρού, θα τα παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Tanea.gr