Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Τροποποιούνται οι περιβαλλοντικοί όροι στο νέο λιμάνι

Πάτρα: Τροποποιούνται οι περιβαλλοντικοί όροι στο νέο λιμάνι

Θα κατασκευαστούν τέσσερις μικρές προβλήτες για το πυροσβεστικό πλοίο και τα ρυμουλκά

Απόφαση για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Νέου Λιμένα Πατρών εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου κατασκευής προβλητών ελλιμενισμού πυροσβεστικού πλοίου και ρυμουλκών, το νότιο τμήμα του λιμένα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, για την απόφαση λήφθηκε υπόψη πως πρόκειται για περιορισμένης έκτασης παρεμβάσεις στο νότιο τμήμα του λιμένα Πατρών. Συνεπώς, σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι περιβαλλοντικοί όροι της με α.π. 35921/22.12.94 ΚΥΑ, όπως έχουν ανανεωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, εξακολουθούν να είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την υλοποίηση και λειτουργία του έργου.

Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων επιπρόσθετων μικρών προβλητών που θα τοποθετηθούν σε επαφή με το υπάρχον κρηπίδωμα, ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλή πρόσδεση του πυροσβεστικού πλοίου και των ρυμουλκών, λόγω αλλαγής της θέσης ελλιμενισμού τους, που είναι αναγκαία για την βελτίωση της ασφάλειας και λειτουργικότητας του λιμένα.

Patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΑποκεφάλισε τη μητέρα της και πέταξε το κεφάλι στην αυλή του γείτονα
Επόμενο άρθροΉταν δύο ημέρες νεκρός σε βραχώδη περιοχή στην Κρήτη