Αρχική Eπικαιρότητα Τραγωδία Μάτι – Συγκλονίζει η Βαρβάρα Φύτρου: «Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι»

Τραγωδία Μάτι – Συγκλονίζει η Βαρβάρα Φύτρου: «Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι»

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, καθώς οι υπαίτιοι για την τραγωδία στο Μάτι  μπορεί να πέσουν στα «μαλακά». Ένα χρόνο η Βαρβάρα Φύτρου ζητά ακόμα απαντήσεις. Ποιοι ευθύνονται για το θάνατο των δυο παιδιών της, Εβίτας και Ανδρέα και του συζύγου της Γρηγόρη;

«Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι όποιοι και αν είναι αυτοί» λέει η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε τα παιδιά και τον άντρα της στις 23ηςΙουλίου 2018 από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική.

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμής για το Μάτι είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, με τον νέο ποινικό κώδικα οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν το πολύ με 5 χρόνια και σε κάθε περίπτωση θα είναι ελεύθεροι.

«Είναι καραμπινάτη ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Έχουμε τα στοιχεία αυτά, τους τα έχουμε ζητήσει τυπικά, το αποφεύγουν όμως. Δε θέλουν να πάρουμε αντίγραφα της δικογραφίας και το αποφεύγουν με διάφορα ψέματα και τερτίπια» λέει ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου.

Επιστολή των κατοίκων στον πρωθυπουργό

Οι κάτοικοι στο Μάτι βιώνουν ακόμα την απόλυτη καταστροφή. Η συντονιστική επιτροπή έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητά να τον συναντήσουν για τα δεκάδες προβλήματα που παραμένουν άλυτα, μετά τη φονική πυρκαγιά.

Μια σπίθα αρκεί για να ζωντανέψει ο εφιάλτης

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, σκουπίδια παραμένουν στην άκρη του δρόμου. Έχουν πεταχτεί ακόμα και ξύλινα τραπέζια, παράθυρα, ακόμη κι ένας καναπές.

Δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος, όπως λένε οι κάτοικοι, ενώ αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα και στην παραλία. Ελάχιστοι λουόμενοι, καμένα παντού.

Με πληροφορίες από το Star.gr