Αρχική Eπικαιρότητα Ισπανία: Στο νοσοκομείο για μία πόζα στο Instagram σε γαλαζοπράσινη, αλλά τοξική...

Ισπανία: Στο νοσοκομείο για μία πόζα στο Instagram σε γαλαζοπράσινη, αλλά τοξική λίμνη

Πόσα αξίζει μία φωτογραφία στο Instagram τελικά;

Δεν είναι λίγες οι φορές, που το «τρελό κυνήγι» για την τέλεια φωτογραφία για το Instagram μετατράπηκε σε επικίνδυνη ασχολία, για τους γνωστούς σε όλους, Instagrammers.

Η παρούσα περίπτωση εμπίπτει στον προαναφερθέν «κανόνα» αφού πόλος έλξης έχει γίνει τοξική παραλία στην Ισπανία εξαιτίας των περίφημων γαλαζοπράσινων χρωμάτων της!

Ωστόσο, η σμαραγδί απόχρωση των υδάτων δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο, παρά από την χημική μόλυνση που έχει υποστεί η περιοχή του Mount Neme στη Γαλικία!

Στην πραγματικότητα η περιοχή αποτελεί ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο συνδεόμενο με το ορυχείο Tungsten, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα εγκαταλείφθηκε.

Πολλοί τουρίστες αντικρίζοντας αυτήν την «σπάνια ομορφιά» της φύσης, βούτηξαν στα νερά δίχως να γνωρίζουν την τοξικότητα που κρύβουν. Το αποτέλεσμα αυτού, ήταν να βρεθούν στο νοσοκομείο με δερματικά εξανθήματα, εμετό και πολλά ακόμα προβλήματα στο στομάχι.

Μιλώντας στο ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Publico ένας Instagrammer δήλωσε: «Είχα ένα εξάνθημα που διήρκεσε δύο εβδομάδες μετά από μια βουτιά στο νερό.», ενώ ένας άλλος ανέφερε βλάβες στο δέρμα και το πεπτικό σύστημα.

Μία σύντομη βουτιά κι επομένως έκθεση στα τοξικά νερά, πιθανόν να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του δέρματος. Όσοι πέρασαν ακόμα περισσότερο χρόνο στην λίμνη απορρόφησαν τις τοξίνες και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο στομάχι και να εμφανίσουν διάρροια ή και εμετό.

Παρά την επικινδυνότητα της λίμνης, στο Publico μίλησε κι ένας «αμετανόητος» Instagrammer και αποκάλυψε: «Η εικόνα αξίζει τον κόπο. Έχουμε έναν περιορισμένο χρόνο για να είμαστε στη γη και πρέπει να επωφεληθούμε από να κάνουμε κάτι που πραγματικά μας αρέσει. Όχι μόνο να ζούμε».

Tanea.gr