Αρχική Ν. Κορινθίας Επιμελητήριο : Το σπίτι των επιχειρηματιών μετατρέπεται σε πεδίο μάχης

Επιμελητήριο : Το σπίτι των επιχειρηματιών μετατρέπεται σε πεδίο μάχης

Το τι έχει συμβεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας από τις τελευταίες εκλογές μέχρι και σήμερα είναι πράγματα χιλιογραμμένα. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως τις τελευταίες μέρες είναι η μη συμφωνία ανάμεσα σε 14 της Διοίκησης και σε 7. Δείχνει να είναι ένας πόλεμος χωρίς τελειωμό. Οι μεν 14 δεν ψηφίζουν οτιδήποτε και οι δε 7 προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Πιτσάκη. Ο πόλεμος όμως όπως πάντα έχει αιτία. Και εδώ η αιτία βρίσκεται συνοψίζοντας όσα είπαν οι εκπρόσωποι των δεκατεσσάρων στην έλλειψη επικοινωνίας με τον Πρόεδρο, σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον θεσμό αλλά και σε άγνοια δική τους επί των θεμάτων του Επιμελητηρίου, ακόμη και αυτών που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Από την άλλη ο Παναγιώτης Πιτσάκης αποκρούει σαν πέναλτι την απαίτηση των 14 για παραίτησή του και τους την γυρίζει πίσω λέγοντάς τους να παραιτηθούν εκείνοι και να μπουν στην Διοίκηση άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν για το καλό του Επιμελητηρίου.

Και το ντέρμπι σίγουρα θα έχει και συνέχεια, γιατί συνήθως τέτοιοι αγώνες πρωταθλήματος Α κατηγορίας δεν σταματούν εκεί. Το να ζητηθούν ευθύνες μάλλον είναι και από τις δύο πλευρές. Γιατί μέσα στους 14 υπάρχουν και εκείνοι που συμφώνησαν σε όλα, που τάχθηκαν με το μέρος του για να πάρει (ας όψεται η απλή αναλογική) ο Παναγιώτης Πιτσάκης την Προεδρία, και τώρα τάσσονται απέναντί του. Από την άλλη πλευρά στα επιμελητήρια στους όμορους νομούς έχουμε συνηθίσει Προέδρους πιο διαλλακτικούς, χωρίς εξάρσεις και χωρίς επιθετικές συμπεριφορές ακόμη και σε συναδέλφους που έχουν διαφωνία μαζί του.

Η αλήθεια είναι ότι πως και ο Παν.Πιτσάκης δεν αντιμετώπισε το Επιμελητήριο σαν συλλογικό όργανο αλλά ως Διευθυντής δικής του Επιχείρησης. Εκεί μέσα υπάρχουν πολλές φωνές, γνώμες, ιδέες που όταν συνεργαστούν κάνουν θαύματα. Αλλά όλα αυτά αποτελούν προσωπικές σκέψεις, η ουσία είναι πως το Επιμελητήριο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να δουλέψει. Ή εσείς οι 14 θα πρέπει να βρείτε άλλους 3 από τους 20 για να καταθέσετε βάσει νόμου πρόταση μομφής στον Πρόεδρο ή εσείς κύριε Πιτσάκη θα πρέπει να προσεγγίσετε αυτούς τους Συμβούλους, να δείτε και να αφουγκραστείτε τα θέματά τους και να νερώσετε το κρασί σας αν θέλετε οι επιχειρηματίες τους οποίους εκπροσωπείται να αξιοποιήσουν τα οφέλη του θεσμού.

Το να τους ζητάτε να παραιτηθούν είναι δώρο άδωρο, είναι πλέον εκείνοι η πλειοψηφία ….!!!!

Σ,Μπαλή