Αρχική Ν. Αργολίδος Δίκη «μαύρης χήρας»: «Άκουσα φωνές και μετά πυροβολισμούς»

Δίκη «μαύρης χήρας»: «Άκουσα φωνές και μετά πυροβολισμούς»

Αυτήκοος μάρτυρας κατέθεσε στην πολύκροτη δίκη της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας. Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όλα όσα άκουσε, από τη βίλα όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο καπετάνιος. 

Ένας άντρας σε έξαλλη κατάσταση, μια γυναίκα να εκλιπαρεί, δύο πυροβολισμοί! Επί τέσσερις ώρες ο κουμπάρος της κατηγορούμενης και του θύματος, κατέθετε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, όλα όσα άκουσε όπως ισχυρίζεται, την ημέρα που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του φίλου του, ο Θανάσης Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014. 

Δικηγόρος Οικογένειας Θύματος: «Αποτυπώνει τη στιγμή του φόνου» 

«Αποτυπώνει επακριβώς για εμάς, ως πολιτική αγωγή, τη στιγμή του φόνου. Αρχικά μεταφέρει τη γυναίκα της σκηνής να παρακαλάει για τη ζωή της, ζητάει να μην τη σφάξει ο άντρας, το θύμα. Εν συνεχεία όμως, μετά από λίγη ώρα και μετά από αγκομαχητό, από πάλη, όπως μετέφερε ο αυτήκοος μάρτυρας, ακούει δύο πυροβολισμούς, τους δύο δηλαδή που το θύμα δέχθηκε» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Ιωάννα Βάσσου, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Γεωργόπουλος. 

Η κατηγορούμενη άκουγε με προσοχή την περιγραφή του αυτήκοου μάρτυρα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάρτυρας, μετά τους πυροβολισμούς, φοβήθηκε και δεν πλησίασε. Στην κατάθεση του στην αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε όλα όσα άκουσε, καθώς όπως υποστήριξε ενώπιον της έδρας, ήταν ταραγμένος και δεν ήθελε να εμπλακεί. Η γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον άντρα της και «φωνάζει» ότι είναι αθώα, άκουγε με προσοχή όλα όσα έλεγε ο κουμπάρος της. 

Δικηγόρος κατηγορούμενης: «Πλήττεται η αξιοπιστία του μάρτυρα. Απέκρυπτε επί πέντε μήνες ότι δήθεν είχε ακούσει κάτι»

«Ο άνθρωπος αυτός απέκρυψε επί πέντε μήνες ότι δήθεν είχε ακούσει κάτι. Η αξιοπιστία του πλήττεται σοβαρά από το ίδιο και από την επιλογή του να μην πει υποτίθεται ότι είχε ακούσει ότι έχει συμβεί ένα περιστατικό, κατά πόσο λέει ο ίδιος, φόνου» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Δημήτρης Γκαβέλας. 

Ο πατέρας του θύματος, ο οποίος είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, κάποια στιγμή δεν άντεξε όσα άκουγε και βγήκε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. 

ΠΗΓΗ: star.gr