Αρχική Eπικαιρότητα Έκλεβαν αυτοκίνητα και μετά τα πωλούσαν με αγγελίες!

Έκλεβαν αυτοκίνητα και μετά τα πωλούσαν με αγγελίες!

Για σύσταση και συμμορία, κλοπή, πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, κατηγορούνται δέκα άτομα που έκλεβαν αυτοκίνητα και μετά τα πωλούσαν μέσω αγγελιών.

Σε βάρος της 10μελούς σπείρας, ηλικίας από 24 έως 58 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, κλοπής, πλαστογραφίας και απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς κατάθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, από το 2016, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε συστηματικά κλοπές ΙΧ αυτοκινήτων, κυρίως συγκεκριμένης μάρκας.

Πώς γίνονταν τα κλεμμένα αυτοκίνητα «νόμιμα»

Οι δράστες, αφού με νόμιμο τρόπο μεταβίβαζαν στην κατοχή τους ΙΧ αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και τύπου, κυρίως προς απόσυρση, τα οποία αποκτούσαν καταβάλλοντας χαμηλό αντίτιμο, χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου, αριθμό κινητήρα και αριθμό αδείας) στα κλεμμένα, με αποτέλεσμα τη «νομιμοποίησή» τους. Έτσι, ως ιδιοκτήτες πλέον, τα μεταπωλούσαν μέσω αγγελιών με σημαντικό οικονομικό όφελος.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες, σε κάποιες περιπτώσεις, εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρείες, δηλώνοντας ψευδώς κλοπή για αυτοκίνητα που κατείχαν, εισπράττοντας έτσι τη σχετική χρηματική αποζημίωση από αυτές.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών ΙΧ αυτοκινήτων, επτά πλαστογραφίες στοιχείων αυτοκινήτων, καθώς και επτά περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων μια σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας. Παράλληλα, κατασχέθηκαν επτά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα τέσσερα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Ψαράδες καταγγέλλουν ότι Τούρκοι στρατιώτες τους σημάδευαν με όπλα
Επόμενο άρθροΜετέφερε το μηχανάκι του στις αποσκευές του ΚΤΕΛ, ανάμεσα στις βαλίτσες