Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει ο γιος της Σούζαν Ίτον: «Η μητέρα μου ήταν κάτι περισσότερο...

Συγκλονίζει ο γιος της Σούζαν Ίτον: «Η μητέρα μου ήταν κάτι περισσότερο από επιστήμονας»

To ενδεχόμενο ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος να είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες στο παρελθον πριν επιτεθεί, βιάσει και σκοτώσει την Σούζαν Ίτον, ερευνά η αστυνομία μετά τις καταγγελίες που ακολούθησαν την εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλονίζει ότι μόνο την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, αλλά και την επιστημονική κοινότητα του περίφημου Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, επιφανές μέλος της οποίας ήταν η 60χρονη Αμερικανίδα μοριακή βιολόγος.

Η Σούζαν Ίτον -Σου για την οικογένεια και τους φίλους της- ήταν επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Μαξ Πλανκ και καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης. Ο σύζυγός της, Τόνι Χάιμαν κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε χθες από την ελληνική αστυνομία όχι μόνο ότι συνελήφθη ο δράστης και ομολόγησε την πράξη του, αλλά ότι πριν η Σούζαν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε βιαστεί. Ο κ.Χάιμαν κατέρρευσε και έδωσε το τηλέφωνο στην αδελφή της Σούζαν Ίτον αρνούμενος να ακούσει και να δεχθεί ότι η γυναίκα του, η μητέρα των δύο παιδιών του είχε τέτοιο μαρτυρικό τέλος.

Suzanne_2007_BW_website

Ο θρήνος της οικογένειας της Σούζαν αποτυπώνεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο για να τιμηθεί η μνήμη της σπουδαίας επιστήμονος. Ξεχωρίζει ο αποχαιρετισμός από τη μητέρα της, Γκλίντα που περιγράφει πως η Σούζαν ήρθε στον κόσμο παραμονές Χριστουγέννων του 1959. Ηταν το δικό της χριστουγεννιάτικο δώρο, γεννημένη στις 23 Δεκεμβρίου. Η Σούζαν, γράφει η μητέρα της, είχε ασίγαστο ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της, αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσικά, συνδύαζε τη ζωηρή φαντασία με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Η Σούζαν κατάφερε πολλά, συνεχίζει η μητέρα της: Ήταν ακούραστη κηπουρός, πιανίστα, είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, ήταν αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα προσέφερε πολλά στην επιστήμη της, τη βιολογία.

csm_Groupleader_karate_c1d6809608
Η Σούζαν Ίτον αγαπούσε το τάε κβο ντο και είχε επιλέξει αυτή τη φωτογραφία στη σελίδα της στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ

Στην ίδια σελίδα, ξεχωρίζει το σημείωμα του γιου της Σούζαν, Μαξ. Γράφει μεταξύ άλλων: «Η μητέρα μου ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα. Κατάφερε να ζήσει μια ζωή με λίγες απογοητεύσεις, εξισορροπώντας την προσωπική της ζωή με την καριέρα της. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο καλά είχε επιτύχει αυτή την ισορροπία, όταν άλλες μητέρες γύρω μου ασχολούνταν αποκλειστικά με τη φροντίδα των παιδιών τους, αλλά καμιά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη δική μου μητέρα. Υποστηρικτική και ενθαρρυντική, υποστήριξε οτιδήποτε έβλεπε το παιδικό μου μυαλό και αυτή η περιέργεια μου έχει κολλήσει μέχρι σήμερα. Καθώς μεγάλωνα, η λαμπρότητά της ως επιστήμονας άρχισε να με γεμίζει. Είχα πάντα απορίες και ερωτήσεις και εκείνη ανταποκρινόταν με ενδιαφέρον σε όποιο ζήτημα της έθετα. Πολλές φορές έτυχε να συζητήσω μαζί της κάποιο θέμα που με απασχολούσε στη διάρκεια των σπουδών μου και εκείνη μέσα σε λίγες ημέρες μάθαινε εξίσου καλά το αντικείμενο με τους καθηγητές μου.

»Η μητέρα μου όμως, ήταν κάτι περισσότερο από επιστήμονας. Η αγάπη της για τη μουσική την έκανε να λάμπει. Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από εκείνη και τον πατέρα μου να  παίζουν ντουέτα στο πιάνο, γεμίζοντας το σπίτι μας με έναν όμορφο, χαρούμενο ήχο που ήταν κάτι μοναδικό γι ‘αυτούς, και εγώ θα αγαπώ για πάντα αυτή την ανάμνηση».

Σοκάρει η περιγραφή των σπηλαιολόγων που εντόπισαν τη σορό της Σούζαν

Σοκ όμως, προκαλεί η περιγραφή των δύο ερασιτεχνών σπηλαιολόγων που εντόπισαν τη σορό της Σούζαν Ίτον στο τούνελ. Οι δυο τους μίλησαν στο Open TV και στην αρχή όταν εντόπισαν το πτώμα, νόμιζαν ότι επρόκειτο για κούκλα.Σοκαρισμένοι ακόμη οι δύο Κρητικοί ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε… Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοκατοχή. Ο 27χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Εως τώρα κανείς δικηγόρος δεν έχει δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Πηγή: protothema.gr