Αρχική Eπικαιρότητα Σαντορίνη: Φιλόζωοι καταγγέλλουν επίθεση επειδή κατέγραφαν τα βασανιστήρια γαϊδουριών

Σαντορίνη: Φιλόζωοι καταγγέλλουν επίθεση επειδή κατέγραφαν τα βασανιστήρια γαϊδουριών

Μας είπαν ότι θα μας ρίξουν στον γκρεμό, καταγγέλλουν τα μέλη της Network for Animals

Σε μια σοβαρή καταγγελία για επίθεση σε βάρος μελών της από ιδιοκτήτες γαϊδουριών στη Σαντορίνη προχώρησε φιλοζωική οργάνωση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης Network for Animals δύο μέλη της ομάδας επιχείρησαν να καταγράψουν τις άθλιες συνθήκες για τα γαϊδούρια που μεταφέρουν τουρίστες όταν δέχθηκαν επίθεση από δέκα άνδρες που κρατούσαν μπαστούνια.

Κατά την καταγγελία οι άνδρες αυτοί, μεταξύ άλλων, απείλησαν τα μέλη της οργάνωσης ότι θα τα ρίξουν από γκρεμό αν επιστρέψουν.

«Δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια όταν δεν τους είναι χρήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το ζώο στην άκρη ενός γκρεμού και θα το ρίξει από εκεί στο κενό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα» προστίθεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης για το επεισόδιο.

«Μας είπαν ότι αν επιστρέψουμε ποτέ, θα μας σκοτώσουν. Αυτές είναι σοβαρές απειλές και θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να διεξάγουν έρευνα» δήλωσε σε δημοσιογράφους το μέλος της οργάνωσης Λουκ Μπάριτ που ήταν παρών στην επίθεση.

Η οργάνωση Network for Animals είχε καταγράψει τις άθλιες συνθήκες για τα γαϊδούρια στο νησί πριν από έναν χρόνο και τότε υποστηρίζει ότι είχε πάρει τη διαβεβαίωση για αλλαγές, οι οποίες, όπως προστίθεται στην καταγγελία, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο120 δόσεις: Έρχεται λίφτινγκ για οφειλές στην εφορία
Επόμενο άρθροΑπίστευτη ιστορία: Η αεροσυνοδός που έπεσε από τα 33.000 πόδια και επέζησε!