Αρχική Ν. Κορινθίας Σ.Μπαλή : Η απάντησή μου στον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ, κύριο Σταύρο Κεφάλα

Σ.Μπαλή : Η απάντησή μου στον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ, κύριο Σταύρο Κεφάλα

Διαβάζοντας επιστολή-απάντηση του κυρίου Κεφάλα προς εμένα προσωπικά και το άρθο μου που αφορούσε τον εαρτασμό της Μάχης της Κρήτης σε κορινθιακό σάιτ, παρότι στην δική μας ηλεκτρονική διεύθυνση δεν έφτασε ποτέ απαντάω τα εξής :

  1. Κύριε Κεφάλα έχω καταγωγή και από την Κρήτη και είμαι μέλος στην Ενωση Κρητών Κορινθίας πάρα πολλά χρόνια, για να συμμετέχω ή να παρακολουθήσω και προφανώς να σας φωτογραφίσω σε μία εκδήλωση που δεν συμμετείχε ούτε τιμητικά ο Ψηλορείτης γιατί ποτέ δεν τους καλέσατε. Θεωρώ λοιπόν πως η ενεργή παρουσία της Ενωσης Κρητών Κορινθίας από το 1949 σε αυτό τον νομό άξιζε αν μη τι άλλο μία τιμητική πρόσκληση για να παρακολουθήσει έστω το φιάσκο που υπογράψατε να γίνει.
  2. Εχετε αναφέρει στην απάντησή σας ότι ο κύριος Μεγαλακάκης έκανε αίτημα στο ΚΕΠΑΠ για να παρουσιάσετε την εκδήλωσή του για την μάχη της Κρήτης ενώ οι Κρήτες της Κορινθίας όχι. Πείτε όμως κύριε Κεφάλα, όποιος έρχεται να σας κάνει αίτημα για την παρουσίαση οποιασδήποτε παράστασης εσείς θα το δεχτείτε; Δεν θα αναρωτηθείτε αν υπάρχει τέτοιος Σύλλογος στην πόλη που έχει προσφέρει πολλά συναπτά έτη στον πολιτισμό και αν μπορεί να κάνει ακόμη και περισσότερα πράγματα αφιλοκερδώς; Αν έρθω αύριο εγώ και κάνω ένα αίτημα στο ΚΕΠΑΠ για παρουσίαση σε οτιδήποτε θα το δεχτείτε; Προφανώς και δεν προσέξατε ότι στο άρθρο αναφέρω ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητας αλλά ηθικής. Γιατί μόνο ηθικό δεν ήταν ότι έγινε κύριε Κεφάλα. Απόδειξη η παντελής έλλειψη των Κρητικών της Κορινθίας (μιας και δεν το μάθαμε ποτέ) αλλά και η πλήρη αποτυχία της διοργάνωσης αφού ούτε Κορίνθιοι την παρακολούθησαν όπως πληροφορήθηκα. Και τέλος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στην Μάχη της Κρήτης κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα γίνεται δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και ομιλίες και δεν ακούμε ζωντανά κρητική λύρα, ούτε παρακολουθούμε παραστάσεις.
  3. Σε ότι αφορά τις θεατρικές παραστάσεις με τα υπέρογκα ποσά θα σας πάω σε όμορους νομούς που πράγματι έρχονται θίασοι από την Αθήνα και άλλες πόλεις, βάζουν εισιτήριο και όποιος θέλει τις παρακολουθεί. Αυτά τα χρήματα πρέπει να τα διαθέσετε στις θεατρικές ομάδες της πόλης που φτιάχνουν μόνοι τους σκηνικά, κοστούμια, βάζουν από την τσέπη τους για τα μεταφορικά τους σε όλη την Ελλάδα κλπ κλπ. Και άντε να δεχτώ πως φέρατε μία παράσταση σημαντική, ένα αρχαίο δράμα, μία αρχαία τραγωδία που θα προάγει τον πολιτισμό, αλλά να με πείσετε ότι οι Κορίνθιοι θα ανέβουν ένα σκαλοπάτι αν παρακολουθήσουν την “Βότκα Πορτοκάλι” ή την “Γελάδα”, δυστυχώς δεν μπορείτε.

Ειλικρινά περιμένω τις απαντήσεις σας σε προσωπική μας συνέντευξη ή στην κάμερα ή στο ραδιόφωνο για να υπάρξει και εποικοδομητικός διάλογος γιατί με επιστολές σε άλλα σάιτ (ούτε καν στο peloponnisosnews) , δεν μπορούμε να λύσουμε κάτι …….. αν λύνεται εδώ που έφτασε…. !!!!

Σας υπενθυμίζω ότι ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, κύριος Μεταξάς ενημερώθηκε από εμένα προσωπικά για το λάθος που έχει γίνει τουλάχιστον ένα μήνα πριν που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να κάνετε ανάκληση μιας διοργάνωσης που πέρασε στα ψιλά μάλλον γιατί δεν θέλω να σκεφτώ ότι έγινε τίποτα από δόλο και από σκοπό.

Σ.Μπαλή

Σ.Σ.1 Αν θεωρείτε ότι κρύβω επίθεση κάνετε λάθος, κρύβω οργή γιατί είμαι πολλά χρόνια μέσα σε συλλόγους και γνωρίζω πολύ καλά τις τπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται από τα μέλη τους για να κρατηθούν ζωντανοί σε αντίθεση με κάποιους που βρίσκουν την άκρη να χώνονται παντού και να κερδίζουν χρήματα εις βάρος τους ….!!!!

Σ.Σ2 . Αλλάζω την φωτογραφία σας και ελπίζω να σας αρέσει η συγκεκριμένη .