Αρχική Eπικαιρότητα Διακοπή ρεύματος – ΑΔΜΗΕ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε μπλακ άουτ

Διακοπή ρεύματος – ΑΔΜΗΕ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε μπλακ άουτ

Αντιμέτωποι με… μπλακ άουτ ήρθαν το πρωί της Τρίτης (16.07.2019) οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και τα δυτικά προάστια. Η διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ.

Η διακοπή ρεύματος προβλήθηκε στις 11:35 το πρωί της Τρίτης. Η αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε στις 12:00, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη διακοπή ρεύματος ο ΑΔΜΗΕ «σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας ΓΜ 150 kV με σημείο εκκίνησης τον Υποσταθμό Ρουφ, λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον Υ/Σ Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Αθήνα».

Σημειώνεται ότι διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Που υπήρξε διακοπή ρεύματος

Διακοπή ρεύματος παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως στοκέντρο της Αθήνας, στο Βύρωνα, στην Ηλιούπολη, στο Κουκάκι, στον ΆγιοΔημήτριο, στη Νέα Σμύρνη, στο Νέο Κόσμο, τον Κορυδαλλό, την Αμφιάλη, τονΆγιο Μηνά, το Ρουφ, στην Καλλιθέα, στο Φάληρο και το Αιγάλεω.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους δρόμους αφού δεν λειτουργούσαν ταφανάρια και προκλήθηκε σε πολλές περιοχές κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Πιάστηκαν με εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια
Επόμενο άρθροΑπόψε η τελευταία έκλειψη σελήνης του 2019 – Ορατή από την Ελλάδα