Αρχική Eπικαιρότητα 8χρονη Αλεξία: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια της

8χρονη Αλεξία: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια της

«Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση της 8χρονης Αλεξίας που ανήμερα του Πάσχα είχε δεχτεί αδέσποτη σφαίρα και από τότε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων. Η οικογένεια της ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ ζητεί για τα έξοδα νοσηλείας της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» είπε για την κατάσταση της μικρής ότι «δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή».

Ο κ. Μήτσαινας για τον δράστη δήλωσε: «δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον δράστη. Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες».

Για την κατάσταση του κοριτσιού και για το κατά πόσο υπάρχουν ελπίδες για να βελτιωθεί ανέφερε:«είναι όλα προς διερεύνηση για το αν κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να επιφέρουν εκείνα τα αποτελέσματα ώστε η μικρή τουλάχιστον να δείξει κάποια δείγματα επικοινωνίας με το περιβάλλον».

News.gr

Προηγούμενο άρθροΧρυσή Αυγή: Και δεύτερη παραίτηση μέσα σε 24 ώρες
Επόμενο άρθροΔολοφονία βιολόγου: Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις