Αρχική Ν. Αργολίδος Σημεία προπώλησης εισιτηρίων για την μεγάλη συναυλία “Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον...

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων για την μεγάλη συναυλία “Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη”

Σάββατο, 27 Ιούλιος 2019 21:00 – 23:00ΝαύπλιοΗ Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 23 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 12 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.
Τραγουδούν :η ΓΛΥΚΕΡΙΑ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ. 
 Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντούνται σε αυτή την συναυλία. Εκείνος του κορυφαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνου του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης του ήχου. Η λαϊκή μουσική, όμως ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απανταχού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δύο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σ΄αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα.
Αντίθετα, συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί. Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών, έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά. 
Τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων με 12 ευρώ:

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ–ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ