Αρχική Eπικαιρότητα Η εταιρεία με παρουσία 20 χρόνων και 1,3 δισ. επενδύσεις στην Ελλάδα

Η εταιρεία με παρουσία 20 χρόνων και 1,3 δισ. επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ισορροπημένο και βιώσιμο μοντέλο της και το success story

Ποσό 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει επενδύσει για το στήσιμο και τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και του δικτύου της στην Ελλάδα η Lidl Ελλάς, η οποία συμπληρώνει και γιορτάζει 20 χρόνια ενεργούς παρουσίας και επιτυχούς δραστηριοποίησης στη χώρα μας.

Με 712 εκατομμύρια ευρώ συνολική προσφορά στο ΑΕΠ της χώρας και τη συνεισφορά της στα φορολογικά έσοδα να διαμορφώνεται το 2018 στα 247 εκατομμύρια ευρώ, οι αριθμοί αντανακλούν ξεκάθαρα το θετικό αποτύπωμα της εταιρείας στην ελληνική οικονομία.

Από τις 1.734 θέσεις εργασίας, το μακρινό 1999, οι δεκαπλάσιες 18.185 θέσεις σήμερα αποτελούν έναν από τους δείκτες του ισορροπημένου και βιώσιμου μοντέλου ποιότητας και λειτουργικών εξόδων της Lidl Ελλάς, η οποία ακόμα και στα χρόνια της κρίσης αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε.

Προσφέροντας λύσεις στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και διευκολύνοντας τις σωστές επιλογές προς όφελος του καταναλωτή – πελάτη, η εταιρία εξελίσσει την επιχειρηματική της πρακτική και βλέπει τις κινήσεις της και τη στρατηγική της να δικαιώνονται.

Ο απολογισμός της 20ετίας βρίσκει την εταιρεία με 11πλάσια συνεισφορά στην ελληνική οικονομία, σε σχέση με τον 1ο χρόνο της λειτουργίας της- που φτάνει το 0,39% του ΑΕΠ. Εννιαπλάσια συνεισφορά σε φορολογικά έσοδα, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,32% των φορολογικών εσόδων του κράτους και 10πλάσιες θέσεις εργασίας, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,49% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Σε αυτά τα 20 χρόνια, η Lidl Ελλάς ενίσχυσε και ενισχύει τις συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές, συνέβαλε και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενδυνάμωσε και ενδυναμώνει τη σχέση της με τους καταναλωτές, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το οικολογικό της αποτύπωμα.

Για τη Lidl Ελλάς το 2018 «μετρά» 610.000 ευρώ επενδύσεων σε κοινωνικές δράσεις και δωρεές και 100.000 ευρώ αξία προσφοράς προϊόντων, με τους αριθμούς να αποτυπώνουν τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας να δημιουργήσει αξία και τη δέσμευσή της να συνεχίσει με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την αγορά, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Μπορεί πολλά να άλλαξαν σε αυτήν την 20ετία, όμως η αποστολή της Lidl Ελλάς για ένα καλύτερο αύριο παραμένει αναλλοίωτη.

Πληροφορίες:

lidl-hellas.gr