Αρχική Ν. Κορινθίας Πανελλήνια πρωτιά :Το ΚΕΠΑΠ γιόρτασε την “Μάχη της Κρήτης” …. χωρίς τους...

Πανελλήνια πρωτιά :Το ΚΕΠΑΠ γιόρτασε την “Μάχη της Κρήτης” …. χωρίς τους Κρητικούς

Αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται φέτος στο ΚΕΠΑΠ δεν τα έχουμε δει ποτέ. Θα αρχίσουμε να λησμονούμε εποχές Οικονόμου οσονούπω…..

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, κύριος Σταύρος Κεφάλας και το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισαν ότι ο Δήμος Κορινθίων πρέπει να γιορτάσει την Μάχη της Κρήτης. Συγκεκριμένα, για όσους δεν γνωρίζουν αφορά την επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ής Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η αεροπορική έφοδος των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» εναντίον του νησιού, ως την 1η Ιουνίου.

Απανταχού οι Κρήτες εκείνες τις ημέρες, διοργανώνουν επιμνημόσυνες δεήσεις, κατάθεση στεφάνων και ομιλίες.

Με λίγα λόγια εκείνες οι μέρες είναι μέρες πένθους για τους πεσούντες. Λίγοι βέβαια γνωρίζουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες και θεωρούν πως η Μάχη της Κρήτης πρέπει να γιορταστεί με όργανα και χορευτικά συγκροτήματα.

Κάπου εκεί μάλλον τα μπέρδεψε και το ΚΕΠΑΠ, ο Σταύρος Κεφάλας και το Διοικητικό Συμβούλιο αφού θεώρησε σωστό για την Μάχη της Κρήτης να μην ενημερώσει την Ενωση Κρητών Κορινθίας ” Ο Ψηλορείτης” , να μην ζητήσει την γνώμη τους, να μην ζητήσει την συμμετοχή τους και να προσκαλέσει έναντι αμοιβής τις σχολές Μεγαλακάκη (;) για να παίξουν παράσταση για την Μάχη της Κρήτης……… Μάλιστα την απόφαση την έχει πάρει ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, κύριος Σταύρος Κεφάλας έναντι αμοιβής 1.860 ευρώ με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης……..

Απόντες όπως ήταν αναμενόμενο όλοι οι Κρήτες της Κορινθίας αφού για οποιαδήποτε εκδήλωση ενημερώνονται από την Ενωση τους που ιδέα δεν είχε τι διαδραματιζόταν στην πλατεία Ελευθερίού Βενιζέλου την Πέμπτη το βράδυ αφού κανείς δεν τους ζήτησε να συμμετέχουν έστω και στις καρέκλες κάτω από την εκδήλωση.

Και για να συστηθούμε κύριε Κεφάλα, η Ενωση Κρητών Κορινθίας ιδρύθηκε το 1949 από Κρητικούς, οι οποίοι είχαν
εγκατασταθεί στην Κόρινθο αλλά είχαν γεννηθεί στην Κρήτη. Καλά διαβάσατε, από το 1949 έχει ενεργή δράση στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού και όχι μόνο. Βρίσκονται κοντά σε όλους τους συλλόγους και τους φορείς που τους καλούν αφιλοκερδώς. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ δεν γνωρίζει ένα Σύλλογο που υπάρχει στην πόλη από το 1949, τον προσπερνάει και αναζητά τις σχολές Μεγαλακάκη. Αλήθεια αυτούς πως τους γνωρίσατε και τους καλέσατε; ‘Η μάλλον, μήπως δεν τους καλέσατε τελικά εσείς;

Στην πραπάνω φωτογραφία που είναι από το προφίλ του κυρίου Μεγαλακάκη στο facebook βλέπουμε ότι ευχαριστεί το ΚΕΠΑΠ, την κυρία Ανδρουλιδάκη και τον κύριο Κωνσταντίνου για την άψογη συνεργασία σας.

Και εσάς και τον κύριο Κωνσταντίνου το κατανοώ, η κυρία Ανδρουλιδάκη τι ακριβώς είναι; Εθελόντρια στο ΚΕΠΑΠ, που αφού της εκφάσατε την μεγάλη σας επιθυμία να γιορτάσετε ένα υψίστης σημασίας γεγονός για τους Κρητικούς χωρίς τους Κρητικούς, προσφέρθηκε να σας βοηθήσει;

Και επειδή μάλλον δεν με απατά η μνήμη μου, η κυριά Ανδρουλιδάκη υπήρξε για ένα μικρό διάστημα Πρόεδρος της Ενωσης Κρητών μέχρι που αντικαταστάθηκε από το σημερινό Συμβούλιο ύστερα από εκλογές στις οποίες ενώ κατάφερε να εκλεγεί στην 7άδα δεν επιλέχθηκε για την θέση του Προέδρου από τους υπολοίπους. Αυτός ήταν και ο λόγος της άμμεσης παραίτησής της που συνοδεύτηκε και από επιστολή στα ΜΜΕ.

Θεωρώ πως ήμουν όσο πιο λεπτομερής μπορούσα, περισσότερο για τους Κορίνθιους που εκείνο το βράδυ άκουσαν κρητική λύρα στην πλατεία μας αλλά κρητικούς δεν είδαν. Σε ότι αφορά τον κύριο Κεφάλα και το ΚΕΠΑΠ θα γίνω γραφική και πάλι. Μάλιστα κύριε Κεφάλα, ότι κάνατε ήταν πέρα για πέρα νόμιμο, το θέμα είναι μόνο αν ήταν ηθικό ….. !!!!!

Σ.Μπαλή