Αρχική Eπικαιρότητα Ερντογάν για Μητσοτάκη: Αν μείνει πιστός στις δηλώσεις του, οι σχέσεις μας...

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Αν μείνει πιστός στις δηλώσεις του, οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν

Αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τη μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον. Ελπίδα μου είναι οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις, αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το hellasjournal.com, υποστηρίζοντας πως «έχουμε εργαστεί για κάτι τέτοιο. Και μαζί με αυτές τις προσπάθειες θα γίνουν και αμοιβαίες συνομιλίες. Τι θέλει η Ελλάδα από εμάς στη νέα εποχή; Τι θέλουμε εμείς από την Ελλάδα; Οι επιτροπές και οι αρμόδιοι θα τα συζητήσουν όλα αυτά και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Συνεχίζοντας ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «προβαίνουμε σε απτά βήματα ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Εξάλλου, ο Πορθητής και το Γιαβούζ, τα γεωτρύπανά μας, μαζί με το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμία απειλή».

Συμπλήρωσε ότι οι γεωτρήσεις της Τουρκίας συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους και πρόσθεσε ότι «για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια αυτών των πλοίων, οι ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις παρευρίσκονται επίσης στην περιοχή», πρόσθεσε. «Η Τουρκία έχει καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου πραγματοποιεί γεώτρηση στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ), η οποία καταχωρήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη το 2004. Έχει αμφισβητήσει επανειλημμένα τη μονομερή διάνοιξη της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα σε πόρους στην περιοχή».

Πηγή:newsbomb.gr