Αρχική Eπικαιρότητα Διαλύεται η Χρυσή Αυγή! Ανεξαρτητοποιείται ο Λαγός με αιχμές!

Διαλύεται η Χρυσή Αυγή! Ανεξαρτητοποιείται ο Λαγός με αιχμές!

Ραγδαίες εξελίξεις στην Χρυσή Αυγή, αφού ο Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται και όπως φαίνεται… παίρνει μαζί του πολλούς ακόμη.

Μόλις έξι μέρες αφότου η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε καν να μπει στη νέα Βουλή και μόλις τέσσερις μέρες πριν απολογηθεί για την επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης στο «Συνεργείο», ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ανακοινώνει ότι ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα!

Μια ανεξαρτητοποίησή που έρχεται εν όψει και της απολογίας του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Μετά από πολλή σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ», αναφέρει ο Γ. Λαγός σε δήλωσή του στο newsbeast.gr και ανακοινώνει μάλιστα τα ονόματα συναγωνιστών του που πρόκειται να τον ακολουθήσουν στον νέο αγώνα, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Π. Ηλιόπουλος και ο Ν. Κούζηλος.

Πλέον, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του την Τρίτη για την επίθεση στο «Συνεργείο», όπως και εκείνη του συγκατηγορουμένου του Ν. Μίχου, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι «θα πω πολλά όταν έρθει η ώρα μου».

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο Γιάννης Λαγός

«Μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ

»Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν, ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή. Εγώ προσωπικά όμως δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου.

»Θέλω να ευχαριστήσω -γιατί είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω- τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δε θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση.

Ανακοινώνω ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα τα οποία θα είναι μαζί: ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στην φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζηλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η κ. Σωτηρία Βλάχου η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυσταλλίδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Πηγή: newsbeast.gr