Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα-Τελικό: Παρελθόν η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής-Ανακοινώθηκε επίσημα

Πάτρα-Τελικό: Παρελθόν η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής-Ανακοινώθηκε επίσημα

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους και επίσημα σην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μιας και νωρίτρα σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο, έριξε την αυλαία σε ένα αίτημα ετών για την πόλη, καθώς ανακοίνωσε ότι ανακαλείται η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνηση για τη σύσταση επιτροπής που θα εξέταζε τη διαδικασία δημιουργίας νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

  • «Έχουμε χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας… Δεν χρειαζόμαστε 4η Νομική» ανέφερε.

Επίσης η υπουργός, δήλωσε πως παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων σύμφωνα με δηλώσεις της

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ανακοίνωσε επίσης πως:

“Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει νέο θεσμικό πλαίσιο για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Θα απεμπολίσουμε αρμοδιότητες και θα τις δώσουμε στον φυσικό τους χώρο” ανέφερε, ενώ στο σύντομο σχόλιό του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση των πανεπιστημίων και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Πηγή:achaianews.gr