Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές -Πού αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές -Πού αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Αίθριος καιρός σε μέρος της χώρας αλλά και συννεφιές με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και έντονα κατά τόπους φαινόμενα αναμένονται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αύριο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Τη Δευτέρα προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τρίτη στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και στη βόρεια Ελλάδα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και σταδιακά στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα για μεμονωμένους όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.