Αρχική Eπικαιρότητα Νέα μελέτη για το κλίμα: Δείτε με ποια πόλη της Αφρικής θα...

Νέα μελέτη για το κλίμα: Δείτε με ποια πόλη της Αφρικής θα έχει ίδια θερμοκρασία η Αθήνα

Το Λονδίνο θα έχει παρόμοιο κλίμα με εκείνο της Βαρκελώνης σε διάστημα τριών δεκαετιών, σύμφωνα με έρευνα σε 520 μεγάλες πόλεις που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Plos One. Ωστόσο, η αλλαγή θα μπορούσε να συνοδεύεται από σοβαρή ξηρασία.

Η Μαδρίτη θα είναι σαν το σημερινό Μαρακές μέχρι το 2050, όπως και η Αθήνα, και η Στοκχόλμη όπως η Βουδαπέστη, σύμφωνα με έκθεση για τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Σε όλο τον κόσμο, οι πόλεις που βρίσκονται σήμερα σε ψυχρές ζώνες στο βόρειο ημισφαίριο θα μοιάζουν στο κλίμα με πόλεις που βρίσκονται πάνω από 600 χιλιόμετρα πιο κοντά στον Ισημερινό, με επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία και τις υποδομές των κατοίκων τους.

Μεταξύ άλλων, η μελέτη δείχνει ότι η Μόσχα θα μοιάζει με τη Σόφια, το Σιάτλ θα είναι σαν το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη θα μοιάζει με την Βιρτζίνια Μπιτς. Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη που δείχνει εκατοντάδες πόλεις και πώς θα είναι το κλίμα τους το 2050, αντιστοιχώντας τις σε άλλες πόλεις.

Η έλλειψη νερού θα επηρεάσει αρκετές πόλεις ως αποτέλεσμα της θέρμανσης του πλανήτη, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι 3,5 βαθμούς Κελσίου στις ευρωπαϊκές πόλεις το καλοκαίρι και 4,7 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα.

Σχεδόν 8 στις 10 πόλεις θα έρθουν αντιμέτωπες με δραματικές αλλαγές στο κλίμα, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: topontiki.gr

Προηγούμενο άρθροΤρόμος εν πτήσει: 37 τραυματίες από αναταράξεις σε αεροσκάφος της Air Canada
Επόμενο άρθρο«Φωτιά» σε τσίπουρο και τσικουδιά – Τουλάχιστον 3,5 € ακριβότερα