Αρχική Eπικαιρότητα ΚΚΕ: Δεν θα περάσει η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια!

ΚΚΕ: Δεν θα περάσει η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο στα Πανεπιστήμια δε θα περάσει! Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα ανώτατα ιδρύματα» και προσθέτει πως «είναι εκ του πονηρού και ψεύτικη».

Δεν είναι το «πανεπιστημιακό άσυλο» αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και άλλες περιοχές που δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ήδη υπάρχον πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στα Πανεπιστήμια. Όπως και το εμπόριο ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Αντιθέτως, ενισχύεται περισσότερο.

Αυτό που λείπει από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Αυτό που λείπει – επισημαίνεται μεταξύ άλλων – είναι η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, που αφήνουν χώρο σε φαινόμενα, τα οποία στη συνέχεια υποκριτικά αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου, κόντρα σε δυνάμεις που είτε ανοιχτά θέλουν την κατάργηση του ασύλου είτε η πρακτική τους αξιοποιείται στην ενίσχυση του δόγματος «νόμος και τάξη».

Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΑίτημα και από την Ημαθία για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Επόμενο άρθροΑεροδιακομιδή 10χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία