Αρχική Eπικαιρότητα Ακρόπολη: Και νοσηλευτές εκτός από τον γιατρό – Ποδηλάτες του Ερυθρού Σταυρού...

Ακρόπολη: Και νοσηλευτές εκτός από τον γιατρό – Ποδηλάτες του Ερυθρού Σταυρού στην Αρεοπαγίτου!

Την Πέμπτη (11.7.2019) στην Ακρόπολη η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών Ελένη Μπάνου ξενάγησε τον υποστράτηγο ε/α δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός, από κοινού με την κ. Μπάνου, σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τονγιατρό – οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών.

Όπως αποφασίστηκε, ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ, ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Επίσης, ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, που ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Αυτό ζήτησε η κ. Μπάνου, διότι τις συγκεκριμένες ημέρες η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕκατόν είκοσι πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική
Επόμενο άρθροΧαϊδάρι: Απορριμματοφόρο παρέσυρε και σκότωσε 39χρονη