Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά ΤΩΡΑ: Η πυρκαγιά κύκλωσε το χωριό Δίβρη – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι στην...

Φωτιά ΤΩΡΑ: Η πυρκαγιά κύκλωσε το χωριό Δίβρη – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι στην πλατεία

Μάχη με τις φλόγες για να μην καεί το χωριό – Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και καλούν σε βοήθεια.

Δραματική είναι η κατάσταση στο χωριό Δίβρη της Φθιώτιδας, μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι, με τις φλόγες να έχουν κυκλώσει πλέον τον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, οι πύρινες γλώσσες έχουν αρχίσει να γλέιφουν τα πρώτα σπίτια, με τους κατοίκους να έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία και να καλούν σε βοήθεια.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην κάψουν το χωριό

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αερσοκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

Φωτιά και στην Αγία Άννα

Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, που είναι στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Πηγή:newsbomb.gr