Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αλ. Χαρίτσης: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας

Αλ. Χαρίτσης: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας

Πλούσια παρακαταθήκη άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από  τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον θα υπερασπιστεί όσα κατάφερε και θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση για το συμφέρον της πατρίδας, γράφει ο Αλέξης Χαρίτσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση την επομένη των εκλογών.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που στήριξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε μια πολύ δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Η ΝΔ θα σχηματίσει σε λίγες ώρες μια νέα κυβέρνηση. Η εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση είναι άλλωστε βασικό στοιχείο μιας δημοκρατικής πολιτείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν υπέστη στρατηγική ήττα, όπως πολλά κέντρα εξουσίας επιδίωξαν και ως εκ τούτου η ΝΔ δεν έχει λάβει λευκή επιταγή για το πώς θα κυβερνήσει. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερασπιστούμε όσα καταφέραμε μαζί με τον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και θα ασκήσουμε μαχητική, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη προγραμματική αντιπολίτευση, πάντα με γνώμονα τη συλλογική πρόοδο, την ενίσχυση της δημοκρατίας και το συμφέρον της πατρίδας. Θα είμαστε στο πλάι του κόσμου της εργασίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά του και τις λαϊκές κατακτήσεις.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για να είναι σήμερα η πατρίδα μας εκτός μνημονίων, σε τροχιά ανάπτυξης και επούλωσης των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Η κυβέρνησή μας αφήνει πίσω της μια πλούσια παρακαταθήκη και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος πόλος της προοδευτικής παράταξης, με πολύ δυνατούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα, όπως φανερώνουν οι πρωτιές σε εκλογικές περιφέρειες όπου κυριαρχούν λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση ότι η αριστερά θα είναι παρούσα και δυνατή για τους αγώνες που έρχονται.

Για όλους εμάς που δώσαμε αυτή την εκλογική μάχη στον νομό Μεσσηνίας, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους το γεγονός ότι ο νομός μας είναι ο μοναδικός στη χώρα όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και από καρδιάς τους συνυποψήφιους μου και τα εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Δώσαμε όλοι μαζί μια δύσκολη αλλά όμορφη μάχη με συλλογικότητα και συντροφικότητα. Δεσμεύομαι να κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους με την παρουσία μου στη Βουλή των Ελλήνων».

Πηγή:messinianews.gr