Αρχική Eπικαιρότητα Ελλάδα: Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με αποδέκτη την Τουρκία

Ελλάδα: Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με αποδέκτη την Τουρκία

Από τις πρώτες κινήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν η διατύπωση ξεκάθαρης θέσης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Σε ανακοίνωση του, το ΥΠΕΞ, αποφασίζει να δείξει πως δεν θα υπάρχει καμία ανοχή όταν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της θάλασσας καθώς και η Κυπριακή κυριαρχία στην περιοχή. 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο (09.07.2019)

Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣκάφος με έξι αλλοδαπούς πλέει ακυβέρνητο στη Σύρο
Επόμενο άρθροΒρέθηκε σώα, χάρη στο SILVER ALERT!