Αρχική Eπικαιρότητα Δέκατη διαδήλωση στα Τίρανα κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Δέκατη διαδήλωση στα Τίρανα κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Ειρηνική ήταν η διαδήλωση κατά του Έντι Ράμα, που πραγματοποιήθηκε χθες (08.07.2019) το βράδυ, στα Τίρανα.

Ήταν η δέκατη διαδήλωση της αντιπολίτευσης από τον Φεβρουάριο οπότε εγκαινίασε τις διαμαρτυρίες στις πλατείες με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη διενέργεια εκλογών και η πρώτη μετά τις πολυσυζητημένες δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου από τις οποίες απείχε.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην κεντρική πλατεία των Τιράνων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλεζίμ Μπάσα, επανέλαβε το αίτημα περί παραίτησης της κυβέρνησης και διενέργειας πρόωρων εκλογών υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η διέξοδος στην πολιτική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα.

Ο Μπάσα ταύτισε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση με το οργανωμένο έγκλημα, τονίζοντας ότι η τιμωρία όλων όσων έχουν εμπλακεί με το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και την εξαγορά ψήφων και η κυριαρχία του νόμου ανοίγουν το δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, πορεύτηκαν από την κεντρική πλατεία των Τιράνων προς την Αλβανική Βουλή και διαλύθηκαν ειρηνικά.

Φωτογραφία Reuters

Λίγο πριν από την έναρξη της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης, η ολομέλεια της βουλής, από την οποία απέχει η αντιπολίτευση, αποφάσισε την συγκρότηση διερευνητικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανή παραβίαση του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, με αφορμή το διάταγμα για μετάθεση των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 7.497 δικαιούχοι
Επόμενο άρθροΟρκωμοσία νέας κυβέρνησης: Υπέγραψε και… ξέχασε τον Παυλόπουλο η Ζαχαράκη