Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Γιόρτασαν την Παναγία Τριχερούσα στη Φοινικούντα

Μεσσηνία: Γιόρτασαν την Παναγία Τριχερούσα στη Φοινικούντα

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών η Φοινικούντα τίμησε το Σάββατο την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος, συλλειτουργούντων του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου. Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Αρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στο ιστορικό που συνδέει την Παναγία Τριχερούσα με τη Φοινικούντα.

Ακολούθως, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του ναού Βασίλειο Ρομπάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της κωμόπολης, την οποία μετέφεραν στους ώμους άντρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Στο τέλος της λιτανείας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Αρτης Καλλινίκου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο επίσκοπος Ευρίπου αναφερόμενος στην ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρουσία του στην πανήγυρη.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

eleftheriaonline.gr