Αρχική Eπικαιρότητα Εκλογές 2019: Παρέδωσε τα αποτελέσματα στον Βούτση ο Ρουπακιώτης – Πότε ορκίζεται...

Εκλογές 2019: Παρέδωσε τα αποτελέσματα στον Βούτση ο Ρουπακιώτης – Πότε ορκίζεται η νέα Βουλή

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου από τα οποία αναδεικνύεται κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέδωσε στον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης που ανέλαβε χρέη υπουργού Εσωτερικών μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στα τέλη Μαΐου παρέδωσε πριν από λίγο τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως τα συγκέντρωσε το υπουργείο Εσωτερικών στον Νίκο Βούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής του ανακοίνωσε πως η ορκωμοσία της νέα σύνθεσης του ελληνικού κοινοβουλίου θα γίνει στις 17 Ιουλίου. Το απόγευμα της ίδιας μέρα ή το πρωί της επομένης αναμένεται να εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Ευρεία αυτοδυναμία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το αποτέλεσμα των εκλογών

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης και στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών, με καταμετρημένο το 99,86%, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 39,85% και 158 έδρες. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,53% και 86 έδρες, το ΚΙΝΑΛ με 8,10% και 22 έδρες, το ΚΚΕ με 5,30% και 15 έδρες, η Ελληνική Λύση με 3,70% και 10 έδρες και η ΜέΡΑ25 με 3,44% και 9 έδρες.

Πηγή: NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR