Αρχική Eπικαιρότητα Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ραντεβού στο Μαξίμου για παράδοση – παραλαβή

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ραντεβού στο Μαξίμου για παράδοση – παραλαβή

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. Ήδη δέχτηκε το τηλεφώνημα από τον πολιτικό του αντίπαλο, Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν λίγο αφού δόθηκε η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από τη Singular Logic που έδινε στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό σχεδόν 40% και αυτοδυναμία, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αφού συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ενημέρωσε ότι τον περιμένει «κανονικά», όπως τόνισαν, αύριο, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση.

Και το… «κανονικά» τονίστηκε από την Κουμουνδούρου γιατί τον Ιανουάριοτου 2015 μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο τότε απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε αφήσει τα «κλειδιά» του Μαξίμου κάτω από το… χαλάκι!

Κατά τις πηγές της Νέας Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Η παράδοση παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και αφού «παραλάβει» το… Μαξίμου, θα ανακοινώσει, το απόγευμα, και τη νέα κυβέρνηση η οποία θα ορκιστεί την Τρίτη.

Πηγή: newsit.gr